FOLLOW US: facebook twitter

Τους ήρωες του ’21 τίμησε ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 26-03-2024 | Συντάκτης:

Επετειακές εκδηλώσεις και παρελάσεις σε Λεχαινά, Βάρδα και Ανδραβίδα

Με τις τιμές που αρμόζουν στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τίμησε και φέτος ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στα Λεχαινά, στην έδρα του δήμου, η δοξολογία  εψάλλη στις 10 το πρωί  στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών,  ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Β’ Δημοτικού Σχολείου κ. Βαγγέλης Ζιάκας.

Στη συνέχεια  ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον της πόλης, και ακολούθησε στον κεντρικό δρόμο η μεγάλη μαθητική παρέλαση την οποία άνοιξε η Φιλαρμονική Ορφεύς. Οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων – λυκείων της πόλης που παρέλασαν με καμάρι καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που κατέκλυσε των κεντρική οδό. 

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, υποδέχθηκαν στο δημαρχείο σε μια μικρή δεξίωση τους επίσημους προσκεκλημένους.

 Αντίστοιχες  επετειακές εκδηλώσεις και παρελάσεις έγιναν και στην Ανδραβίδα όπου η δοξολογία τελέστηκε στις 10.15πμ  στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου κ. Παναγιώτα Λυμπεράκη αλλά και στη Βάρδα όπου η δοξολογία εψάλλη στις 10.30 το  πρωί στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος και τον πανηγυρικό εκφώνησε η καθηγήτρια του ΓΕΛ Βάρδας κ. Βασιλική Τσαντίλη.

Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησαν σε Ανδραβίδα και Λεχαινά οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις αλλά και παραδοσιακοί χοροί από μαθητές και πολιτιστικούς συλλόγους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot