FOLLOW US: facebook twitter

Σε εορταστικό κλίμα οι επετειακές εκδηλώσεις στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 26-03-2024 | Συντάκτης:

Σε εορταστικό κλίμα και με αίθριο καιρό, πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλωσεις για την Επανάσταση του 1821 και στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στην έδρα του δήμου, στην πόλη της Ολυμπίας και στο Πελόπιο αλλά και στις δημοτικές ενότητες, τη Λαμπεία, το Πανόποπουλο και το Λάλα.

Ανήμερα του εορτασμού στην Αρχαία Ολυμπία εψάλλη η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 10 το πρωί, παρουσία του δημάρχου Άρη Παναγιωτόπουλου, αντιδημάρχων και μελών του δημοτικού συμβουλίου,  ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου κ. Σοφία Μισύρη.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων, ακολούθησε στις 11 το πρωί η μαθητική παρέλαση από τους μαθητές του νηπιαγωγείου, του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο αλλά και επισκέπτες που βρέθηκαν στην πόλη.

Στη συνέχεια  στην πλατεία του παλαιού δημαρχείου, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές. Τέλος ο Δήμαρχος δεξιώθηκε στο δημαρχείο τις αρχές και τους πολίτες της Ολυμπίας όπου αντάλλαξαν ευχές για την ημέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia