FOLLOW US: facebook twitter

Τον σκότωσε για το… τίποτα!

Ημερομηνία: 21-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

-Εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου κτηνοτρόφου Παναγιώτη Μενούνου, πατέρα 4 παιδιών,  στην Αγία Τριάδα Ολυμπίας επειδή… τα γίδια του μπήκαν σε άλλο χωράφι

-Για το άγριο έγκλημα συνελήφθη 82χρονος από την Ασφάλεια Πύργου

-«Πήγε να σκοτώσει και εμένα, είχα πει ότι είναι δημόσιος κίνδυνος και δεν ενδιαφέρθηκε κανένας», δήλωσε ο αδελφός του θύματος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Δεν το χωράει ο ανθρώπινους νους το έγκλημα που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι  στην Αγία Τριάδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στη θέση Λούτσες, με θύμα τον 52χρονο κτηνοτρόφο Παναγιώτη Μενούνο, πατέρα τεσσάρων παιδιών που έπεσε νεκρός από πισώπλατο πυροβολισμό την ώρα που εκτελούσε αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες.

Για τον φόνο του έχει συλληφθεί ένας 82χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της έρευνας των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου, φέρεται να πυροβόλησε πισώπλατα δύο φορές με δίκαννη καραμπίνα τον Παναγιώτη Μενούνο, έπειτα από λογομαχία για κτηματικές διαφορές, και στη συνέχεια αποπειράθηκε να σκοτώσει και τον αδελφό του θύματος, αλλά ευτυχώς είχαν τελειώσει τα φυσίγγια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, ο ηλικιωμένος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο κτηνοτρόφο επειδή τα αιγοπρόβατά του είχαν μπει για βοσκή σε δικό του αγρόκτημα, ωστόσο ο αδελφός του θύματος, ο οποίος αφόπλισε τον συλληφθέντα, έδωσε άλλη διάσταση στο έγκλημα, κάνοντας λόγο για «δημόσιο κίνδυνο» που είχε προηγούμενα με τον αδελφό του.

«Λογομάχησε ο αδερφός μου με τον Κ. και έβγαλε το τουφέκι και τον σκότωσε ο άλλος για το τίποτα. Το θέμα δεν είναι για τα γίδια. Υπάρχουν άλλα προηγούμενα. Και στο παρελθόν συκοφαντούσε τον αδερφό μου. Την καραμπίνα την είχε πάντα μαζί του τα τελευταία τρία χρόνια. Μονίμως οπλοφορούσε και έριχνε συνέχεια και είχε πει ότι είναι ‘’δημόσιος κίνδυνος’’, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανένας. Ήρθε ο μακαρίτης ο αδερφός μου και δεν το περίμενε. Βγήκε το τουφέκι, του είπε “έχεις κάνει τόσα και τόσα, σκότωσέ με, τι να σου πω!”. Μετά του λέει ‘’τελείωσες!’’. Μετά στράφηκε σε εμένα, αλλά δεν είχε άλλα φυσίγγια, τα είχε ρίξει στο μακαρίτη τον αδερφό μου, ένα νωρίτερα στα γίδια για να τα φοβίσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας Πύργου και άλλων υπηρεσιών  με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Γιώργο Σωτηρόπουλο και τον Διοικητή της Ασφάλειας Πύργου, Χαράλαμπο Πατσούρη. Ο 82χρονος άνδρας εντοπίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο σπίτι του, όπου ζει μόνιμα με σύζυγό του, και συνελήφθη άμεσα, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν τρία όπλα (δύο καραμπίνες και ένα περίστροφο) τα οποία και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», μέχρι τη μεταγωγή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στον Πύργο τηρούσε στάση σιωπής και δεν είχε πει τίποτα για το έγκλημα. Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, και για την παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στον τόπο του εγκλήματος μετέβη επίσης συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ενώ την προανάκριση διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia