FOLLOW US: facebook twitter

Τον Γενάρη «έβρεξε» χρήμα

Ημερομηνία: 02-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Σχόλια

Μεγάλα πανηγύρια κάνουν στο οικονομικό επιτελείο γιατί λέει γέμισαν τα… κρατικά ταμεία τον Ιανουάριο, χάρη στη φοροεισπρακτική τους ικανότητα με αποτέλεσμα τα φορολογικά έσοδα να εμφανίζονται αυξημένα κατά 525 εκατ. ευρώ με άμεσους και έμμεσους φόρους να ξεπερνούν τους στόχους του Προϋπολογισμού του 2023 που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Και αυτό, μάλιστα, μας το παρουσιάζουν με… τυμπανοκρουσίες και θέλουν να μας πείσουν ότι είναι καλό.

Ωστόσο, ξεχνούν να προσθέσουν μια μικρή… λεπτομέρεια: τα ταμεία τους γέμισαν γιατί άδειασαν οι τσέπες μας! Τα φορολογικά τους έσοδα αυξήθηκαν μόνο και μόνο γιατί όλοι εμείς πληρώσαμε 525 εκατ. ευρώ περισσότερα, σε ΦΠΑ , Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, αλλά και πληρωμές των φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, τον πρώτο μήνα του έτους παρουσιάστηκε πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1,480 δισ. ευρώ έναντι στόχου για πλεόνασμα 917 εκατ. ευρώ και ελλείμματος 1,199 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος