FOLLOW US: facebook twitter

Τομς Λεϊμάνις: «Θα θυμάμαι πάντα την Αμαλιάδα και τον Κόροιβο»

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Λετονός πόιντ γκαρντ ήρθε στην Ελλάδα με την Τσμόκι και ανέφερε  πως δεν ξεχνά τον ηλειακό σύλλογο

 

Ο πρώην πόιντ-γκαρντ του Κοροίβου, ο Λετονός Τομς Λεϊμάνις μαζί με τον άλλον πρώην παίκτη του αμαλιαδίτικου συλλόγου, Ρομπ Λόουερι, βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Ελλάδα για να παίξουν με την ομάδα τους, την Τσμόκι του Μινσκ της Λευκορωσίας, κόντρα στην ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League. Οι δύο παίκτες αναδείχτηκαν μέσα από τον Κόροιβο και μάλιστα ο Λεϊμάνις την περσινή σεζόν (αμέσως μετά τον Κόροιβο) έπαιξε στη Α2 Ισπανίας με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ, η οποία τερμάτισε στην 1η θέση σε ισοβαθμία με την Γκιπούθκοα (την άνοδο πήρε τελικά στην ACB η Γκιπούθκοα, μετά από απόφαση της Ισπανικής Ομοσπονδίας για πρωτάθλημα 19 ομάδων και όχι 20).

Ο Πρόεδρος του Κοροίβου, Σάκης Κάτζος, την ώρα του αγώνα της Τσμόκι με την ΑΕΚ, ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook το γεγονός ότι οι δύο πρώην παίκτες της ομάδας, βρίσκονται στην Ελλάδα με την ομάδα του Μινσκ και παίζουν κόντρα στην ΑΕΚ: «Αυτή την στιγμή στην ΕΡΤSPORTS στα πλαίσια της αγωνιστικής για την διοργάνωση Basketball Champions League αγωνίζεται στην Αθήνα η Α.Ε.Κ με την ομάδα Μinsk της Λευκορωσίας. Στην ομάδα της Λευκορωσίας αγωνίζονται 2 παιδιά που δημιούργησαν το όνομά τους μέσα από τον Κόροιβο. O Robert Lowery ανακάλυψη του Χάρη Μαρκόπουλου και ο Toms Leimanis ανακάλυψη του Κώστα Σορώτου… Έτσι για να τα θυμόμαστε!».

Ο πρώην προπονητής του Κοροίβου, Κώστας Σορώτος, που ήταν αυτός που προέκρινε τη μεταγραφή του Λεϊμάνις στον ηλειακό σύλλογο το καλοκαίρι του 2018, σε δική του ανάρτηση, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Λετονό: «Μέσα στις μαύρες μέρες που περνάμε υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα που σε κάνουν να χαρείς και να ξεχαστείς. Για έναν προπονητή είναι μεγάλη η χαρά να βλέπει τα παιδιά του, που είναι οι παίκτες του, να προοδεύουν. Πριν 2 χρόνια έφερνα στον Κόροιβο ένα παιδί που για πρώτη φορά έβγαινε από την πατρίδα του για να παίξει μπάσκετ, τον αγαπημένο σε όσους τον γνώρισαν, Τομς Λεϊμάνις.

Το παιδί εκτός από ένας εξαιρετικός παίκτης, ήταν ένα καταπληκτικό παιδί, αγάπησε την πόλη και τους κατοίκους της, αγάπησε την ομάδα και τους ανθρώπους της και με το πέρασμά του από τον Κόροιβο έδειξε το μεγάλο του ταλέντο.

Το παιδί σήμερα θα παίξει για το Τσάμπιονς Λιγκ αντίπαλος της ΑΕΚ. Πετώντας με το αεροπλάνο και όταν έφτασε πάνω από την Ελλάδα ανέβασε μια φωτογραφία στο ινσταγκραμ με λόγια αγάπης για την Ελλάδα. Λόγω των μέτρων δυστυχώς δεν μπορώ να τον δω από κοντά, θα τον δω όμως από την τηλεόραση με μεγάλη χαρά και δεν το κρύβω και συγκίνηση και ας δουλέψαμε μαζί μόλις 5 μήνες. Καμιά φορά σημασία δεν έχει το πόσο αλλά το πως…».

Λεϊμάνις: «Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες τα καλύτερα»

Ο ίδιος ο Λεϊμάνις, για άλλη μια φορά δεν ξέχασε την Ελλάδα, τον Κόροιβο και τον Κ. Σορώτο, δείχνοντας πως τρέφει ιδιαίτερα συναισθήματα για την ηλειακή ομάδα και τη χώρα μας. Ο Λετονός έγραψε στην προσωπική του σελίδα, μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, βάζοντας στο τέλος του κειμένου του και την ελληνική σημαία: «Είμαι πολύ ευγνώμων που υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να παρακολουθούν την καριέρα μου και να μιλούν με αυτά τα λόγια για μένα! Από ένα άτομο που είναι κάτι παραπάνω από προπονητής! Κώστα Σορώτο, θα θυμάμαι πάντα τον χρόνο που περάσαμε μαζί στην Αμαλιάδα και στον Κόροιβο. Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες τα καλύτερα, να είστε ασφαλείς, υγιείς και αισιόδοξοι».

Ο Λεϊμάνις πέρα από σπουδαίος παίκτης είναι και σπουδαίος άνθρωπος και όσοι τον είχαν γνωρίσει στην Αμαλιάδα τη σεζόν 2018-2019, έχουν να πουν τα καλύτερα για τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Μάλιστα, φέτος, στις 30 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον Λόουερι, είχαν στείλει στον Κόροιβο ένα βίντεο με τις ευχές τους προς την ομάδα για τη νέα σεζόν, δείχνοντας και τότε την αγάπη τους για το σύλλογο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος