Το χρονογράφημα: Πάρτο όλο δεξιά…
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”100105″ img_size=”full”][vc_column_text]Περίπου στις 04:00 η μουσική σε νυχτερινό μαγαζί σταματάει απότομα. Κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών εισβάλει στον χώρο και ζητεί από τους θαμώνες να σηκώσουν τα χέρια ψηλά, ώστε να πραγματοποιήσουν ελέγχους για παράνομες ουσίες. Οι 300 πελάτες μένουν γονατιστοί, με τα χέρια στο κεφάλι, σαν έτοιμοι για εκτέλεση. Όχι, δεν είναι καρέ από κινηματογραφική ταινία, συνέβη σε χώρο διασκέδασης, στην Αθήνα.
Την Κυριακή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στην ΑΣΟΕΕ, όπου εντόπισαν σε συγκεκριμένες αίθουσες πληθώρα αντικειμένων που είχαν οι αντιεξουσιαστές για τις επιθέσεις τους εναντίον των αστυνομικών. Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί μπήκαν το πρωί της Κυριακής στο πανεπιστήμιο και βρήκαν από κράνη μέχρι και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ διαπίστωσαν ότι οι νεαροί χρησιμοποιούσαν και χώρους του πανεπιστημίου ως βεστιάριο. Τη Δευτέρα, ξεκίνησαν επεισόδια, πάντα στην ΑΣΟΕΕ, μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά τα επεισόδια ξεκίνησαν εκτός του πανεπιστημίου. Και αυτό γιατί ομάδα περίπου 200 φοιτητών είχε συγκεντρωθεί έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο με σκοπό να «σπάσει» το λουκέτο που είχε βάλει η Σύγκλητος μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, ανήμερα της επετείου για το Πολυτεχνείο. Έξω από την ΑΣΟΕΕ βρίσκονταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι άγνωστοι μπήκαν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και τους ακολούθησαν, στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ήταν το πρώτο «ντου» της Αστυνομίας καταπατώντας το πανεπιστημιακό άσυλο, 24 χρόνια μετά.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, γινόταν γνωστή η ποινή -δια της επαναφοράς σχετικού νόμου- για τη βλασφημία των θείων, μέσω των τροποποιήσεων στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αυτές τις αλλαγές τις ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Έτσι, προβλέπεται φυλάκιση έως δύο έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και για όποιον δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την Oρθόδοξη Eκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. Επειδή, λογικά, ο Θεός, όποιας θρησκείας, χρήζει εισαγγελέων.
Επίσης, αν δεν το μάθατε, τέλος η μουσική στα νυχτερινά καταστήματα μετά τις 22:00, αφού επανέρχεται ο «νόμος Παπαθεμελή», σύμφωνα πάντα με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Βάσει των νέων δεδομένων, η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας -δηλαδή, από τις 15:00 μέχρι τις 17:00- η συνέχισή της πέραν του ωραρίου, εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο, αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων, που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών κατά τη διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση συλλαμβάνεται για να περάσει Αυτόφωρο.
Και ας μην πάμε πιο πίσω με παρόμοιες ιστορίες από την καθημερινότητά μας -άλλωστε, πρόβλημα δεν έχουμε με τη νομιμότητα και με τους ελέγχους, οι οποίοι προσπαθούν να αποκαλύψουν παραβατικές και αξιόποινες συμπεριφορές, αλλά με την αγριότητα και την επιβολή της καταστολής με βάναυσα μέσα- ας μείνουμε μόνο στις τελευταίες ημέρες…
«Έχουμε δημοκρατία», φωνάζει μια κοπέλα στην επιχείρηση της αστυνομίας στο Γκάζι, που έχει ήδη δεχτεί σωματικό έλεγχο μέσα από τα εσώρουχά της. «Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος» απαντά ο αστυνομικός, στη σκηνή που αρκεί για να περιγράψει την ομιχλώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία. «Χούντα ρε το κατάλαβες!», όπως φώναξε άλλος αστυνομικός σε συλληφθέντα στα Εξάρχεια.
Ας μείνουμε, βασικά, με ανοικτό το στόμα και να αναρωτιόμαστε -όλοι μαζί- για το πόσο πιο Δεξιά μπορεί να τραβήξει αυτή η κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της την Αστυνομία, σε κάθε βήμα. Εάν, έως τώρα, έχουμε δει τα παραπάνω, μέσα σε έναν μήνα, τι θα πρέπει να αναμένουμε σε έναν χρόνο; Ένα άλλο ερώτημα, είναι αυτό: όλα τα παραπάνω αποτελούν επιστροφή στην κανονικότητα; Ήρεμα ρωτάω. Χωρίς βλασφημίες – κοστίζουν, άλλωστε…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]