FOLLOW US: facebook twitter

Μετανομασία του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών σε 1ου ΕΠΑ.Λ. Λεχαινών «Ηρακλής Μοσχονάς» – Τίμησαν τον καθηγητή που τίμησε με την διαδρομή του την εκπαίδευση…

Ημερομηνία: 13-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Μια σεμνή εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα Λεχαινά για την  τελετή  μετονομασίας του 1ου ΕΠΑΛ Λεχαινών σε 1ο ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ «ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ» παρουσία επισήμων, των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητών, της οικογένειας του αειμνήστου Ηρακλή Μοσχονά, συγγενών του και πλήθος κόσμου.  Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής της  Β/θμιας Εκπαίδευσης  Ν. Ηλείας κ Δημητρέλλος Βασίλειος, η Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κα Κακαλέτρη Γεωργία, ο εφημέριος του Ι.Ν Εισοδίων της Θεοτόκου  πατήρ Πανουτσόπουλος Θεόδωρος. Ομιλίες εκφώνησαν ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ «ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ» κ Βατσής Παναγιώτης, η αδελφή του Μουσχοπούλου-Μοσχονά Ειρήνη και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Εργου-Οικονομίας κ Πομώνης Γεράσιμος.

Ο Διευθυντής του Σχολείου απένειμε αναμνηστικά δώρα στην οικογένεια του αειμνήστου Ηρακλή Μοσχονά. Η οικογένεια  αποφάσισε να θεσπίσει ετήσιο Βραβείο Αριστείας για τον μαθητή με την μεγαλύτερη βαθμολογία της  Γ΄ τάξης  που ανέρχεται στα 150,00€. Στη συνέχεια  έγινε η αποκάλυψη της ταμπέλας με την νέα ονομασία του σχολείου από τον Διευθυντή της  Β/θμιας Εκπαίδευσης  Ν. Ηλείας κ Δημητρέλλο Βασίλειο, , την Πρόεδρο του ΔΣ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κα Κακαλέτρη Γεωργία, τον  Διευθυντή του Σχολείου κ Βατσή Παναγιώτη και τον υιό του αειμνήστου Ηρακλή Μοσχονά  Σπύρο. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο χώρο του σχολείου.

Ποιος ήταν ο Ηρακλής Μοσχονάς

Ο Ηρακλής Μοσχονάς γεννήθηκε στα Λεχαινά και ήταν κάτοχος δυο Πανεπιστημιακών τίτλων (Μαθηματικός και Οικονομολόγος).. ήταν καθηγητής και διευθυντής στο Τεχνικό Λύκειο Λεχαινών το οποίο επί των ημερών του γνώρισε μεγάλη άνθηση.

Ήταν σχολικός σύμβουλος και συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων. Επί πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής των Γενικών εξετάσεων και ήταν ο εισηγητής των θεμάτων στα Οικονομικά μαθήματα των Πανελλήνιων, ενώ παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε συλλόγους της πόλης του. Επί σειρά ετών ήταν μέλος του Δ.Σ της Α.Ε. Λεχαινών και πολλών άλλων Σωματείων στα οποία άφησε το στίγμα του και δούλεψε ανιδιοτελώς.

Πορεύτηκε μέχρι το τέλος της ζωής του με γνώμονα το συμφέρον του τόπου του και όχι το δικό του.

Ο Ηρακλής Μοσχονάς «έφυγε» από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 62 ετών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από την πλευρά της οικογένειας η σύζυγος  του κα Μοσχονά Δώρα , η αδελφή του Κα Μουσλοπούλου – Μοσχονά Ειρήνη και τα παιδιά του  Σπύρος και Ευγενία.. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής Μ. Κατρίνης, Βουλευτής Ηλείας  Κατρίνης  Μιχάλης, εκπρόσωποι από τον Διοικητή της 117Π.Μ. και από τον Διοικητή του ΚΕΑΤ , η Υποδιοικήτρια του ΑΤ. Λεχαινών, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας  Δημητρέλλος Βασίλειος, η πρόεδρος του Δ Σ Ανδραβίδας- Κυλλήνης  Κακαλέτρη Γεωργία, οι  Αντιδήμαρχοι Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης  Ανυφαντής Πέτρος και Κεκάτος Διονύσιος, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων των Λεχαινών, ο Δ/ντής του ΕΕΕΕΚ Αιγίου, οι πρ. δήμαρχοι Ν. Μοράντ και Ν. Κουλούρης, οι πρόεδροι των Τ.Κ Λεχαινών,  οι εφημέριοι   των Ι.Ν Λεχαινών κ.α


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος