FOLLOW US: facebook twitter

Το τσίκνισαν οι Ηλείοι σε συνθήκες… σχεδόν “κανονικότητας”! (ΦΩΤΟΣ)

Ημερομηνία: 24-02-2022 | Συντάκτης:

Η πανδημία και κυρίως η ακρίβεια περιόρισαν τις ψησταριές και τα γλέντια για την Τσικνοπέμπτη

  • Η εστίαση στην κεντρική πλατεία του Πύργου και στα Δικαστήρια με ψητούρα και μουσικά event κράτησε τα σκήπτρα της διασκέδασης

Σε συνθήκες μιας… περίπου “κανονικότητας” τσίκνισαν οι Ηλείοι τηρώντας το παραδοσιακό έθιμο της Τσικνοπέμπτης, από άκρη σε άκρη του νομού, παρέες – παρέες σε σπίτια και αυλές, αλλά και πλατείες, αφού τα καταστήματα Εστίασης διοργάνωσαν διάφορα event με μουσικές και ψησταριές. Μπορεί μια Τσικνοπέμπτη να μην μπορεί να φέρει την άνοιξη στην πολύπαθη Εστίαση, ωστόσο πολλοί επιχειρηματίες ‘επένδυσαν” στη μέρα αυτή για να προσελκύσουν πελατεία και να γεμίσουν τα ταμεία τους.

Πάντως η γενική εικόνα, δεν θύμιζε σε τίποτα Τσικνοπέμπτες προ πανδημίας, αφού κάτι τα “κρατήματα” του κόσμου για την διασπορά του κορονοϊού και πολύ περισσότερο η ακρίβεια που χτύπησε “ταβάνι”, περιόρισαν τα ψησίματα και το τσίκνισμα είχε μέτρο. Τα περιορισμένα τσικνίσματα ήταν εμφανή και από τις ψησταριές που στήθηκαν κυρίως στην αγορά, αλλά και σε αυλές, που ήταν σαφώς πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές, καθώς και από την ατμόσφαιρα που δεν είχε την διάχυτη μυρωδιά της τσίκνας.

Γλέντι στην κεντρική πλατεία Πύργου και στα Δικαστήρια

Παρ ΄ όλα αυτά, στην κεντρική πλατεία του Πύργου και στην πλατεία δικαστηρίων, οι επιχειρηματίες κατέβαλλαν φιλότιμες προσπάθειες για να περάσουν οι πελάτες τους μια όμορφη Τσικνοπέμπτη, η πλειοψηφία των καταστημάτων έστησε μπροστά στα καφέ ψησταριές με κρέατα και σουβλάκια, ενώ δεν έλειψαν και οι γουρουνοπούλες, όπως και τα μουσικά event και μουσικές σκηνές με ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η λιακάδα παρά το βοριαδάκι που φύσαγε από το πρωί, ήταν σύμμαχος και των επιχειρηματιών και του κόσμου που αποφάσισε να διασκεδάσει στις πλατείες, αν και η λαοθάλασσα άλλων εποχών, εξέλιπε! Σε κάθε περίπτωση και η πόλη του Πύργου είχε ανάγκη να γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη με μια σχεδόν κανονικότητα, να κυκλοφοροήσει κόσμος, να διασκεδάσει μετά από αρκετό καιρό, καθώς πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόμασταν σε καθεστώς λοκντάουν.

Οι επιχειρηματίες τις εστίασης στις πλατείες Σάκη Καράγιωργα και Δικαστηρίων δήλωσαν ικανοποιημένοι και από την προσέλευση του κόσμου και από την εξέλιξη της χθεσινής ημέρα. Μιλώντας στην Πρωινή ευχήθηκαν σε όλους χρόνια πολλά και εξέφρασαν την ευχή σύντομα να επιστρέψουμε στις ζωές μας ασφαλείς και υγιείς.

Ανδρέας Δημητρόπουλος (ΚΕΝΤΡΟΝ)

Χρόνια πολλά υγεία καλή σαρακοστή και εύχομαι να φύγει η πανδημία, να ελευθερωθεί ο κόσμος να νιώσει άνετα και ελεύθερα.

Ντεγιαν Μιλοσέσκι (frida)

Μετά από τόσο καιρό κάνουμε τσικνοπέμπτη είναι πολύ όμορφο να βγει ο κόσμος να τιμήσουμε τα έθιμα και τα παλιά. Είναι μια ξεχωριστή μέρα και την περιμένουμε κάθε χρόνο να περάσει ο κόσμος καλά. Μας έχει λείψει δ ε το κρύβουμε, από εκεί και πέρα μακάρι να πάνε τα πράγματά καλά να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να είμαστε όλοι πιο ασφαλείς.

Πάνος Μαντάς (ΠΑΝΘΕΟΝ)

Η κατάσταση είναι επιφυλακτική μετα από δυο χρόνια κορονοϊού και κλειστή την εστίαση, ελπίζουμε σε ανάταση από δω και πέρα ακόμα όμως είμαστε σε χαμηλά επίπεδα. Το εθιμο εμείς το τηρούμε από το 2011 πλην την περίοδο καραντίνας. Ελπίζουμε κόσμος να διασκεδάσει και να βγει έξω.


Γιάννης Γιαννακόπουλος (DUOMO)

Μετά από δύο χρόνια τιμούμε φέτος την Τσικνοπέμπτη. Στήσαμε την ψησταριά για να προσφέρουμε στους πολίτες, με την ελπίσα ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη από δω και πέρα και θα ανακάμψουμε


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος