FOLLOW US: facebook twitter

Το τρίπτυχο ανάπτυξης της Ηλείας

Ημερομηνία: 14-09-2023 | Συντάκτης:

-Αγροδιατροφή, περιβάλλον και πολιτισμός-τουρισμός είναι οι βασικοί άξονες του περ/ρχηΔυτ. Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκη για την επόμενη πενταετία

Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ο Αγιασμός και η έναρξη λειτουργίας του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στον Πύργο Ηλείας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, παρουσία του Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου, Νεκτάριου Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους πολίτες, ενώ παράλληλα παρουσίασε και το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού στην Π.Ε. Ηλείας. Νωρίτερα, ο κ. Φαρμάκης, επισκέφθηκε την Αμαλιάδα και το Καράτουλα Ηλείας, όπου συναντήθηκε με πολίτες και συνομίλησε μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των εγκαινίων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έκανε συνοπτικό απολογισμό της τετραετούς θητείας του, σημειώνοντας ότι το 2019 στη Δυτική Ελλάδα επικράτησαν νέες ταχύτητες και νέες νοοτροπίες, οι οποίες έφεραν ένα τελικό αποτέλεσμα απόλυτα μετρήσιμο, που καταγράφεται σε όλους τους δείκτες και σε όλους τους αριθμούς, υπενθυμίζοντας τις δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Στη συνέχεια έκανε ειδική στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ομαλή ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου.

«Να λοιπόν που και η Πατρών – Πύργου ξεκίνησε, αλλά και στον σημερινό δρόμο έγινε μία σημαντική παρέμβαση για την οδική ασφάλεια, προκειμένου να πάψουμε να θρηνούμε χαμένες ζωές μέρα παρά μέρα.Και σας το λέω, να το ξέρετε: Ούτε με την Πατρών – Πύργου θα σταματήσουμε μέχρι ο νέος δρόμος να φτάσει στα όρια της Μεσσηνίας, ούτε σε κανένα άλλο σημαντικό έργο της περιοχής θα βάλουμε νερό στο κρασί μας», είπε.

Η ισότητα και το όραμα για την Ηλεία

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας έκανε ξεχωριστή μνεία στην ενδοπεριφερειακή δικαιοσύνη και ισότητα, αναφέροντας ότι σήμερα η Δυτική Ελλάδα έχει τρεις νομούς, τρεις Περιφερειακές Ενότητες που αντιμετωπίζονται με ισότητα και δικαιοσύνη και ολοκλήρωσε την ομιλία του με ειδικές αναφορές στην Ηλεία, στεκόμενος ιδιαίτερα στην Ολυμπιακή Γη ως όνομα-ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας και στο τρίπτυχο ανάπτυξης για την Ηλεία.

«Το χρέος προς την Ηλεία, πάντοτε το αισθανόμουν πολύ βαρύ.Γι’ αυτό δεν είναι μόνο τα έργα, οι δράσεις, οι επενδύσεις ή ακόμα και οι εκδηλώσεις που κάναμε σε κάθε Δήμο της Ηλείας.Η Δυτική Ελλάδα είναι σήμερα η OLYMPIAN LAND.Ως Ολυμπιακή Γη συστήνεται σε όλο τον κόσμο. (…) Δεν φτάσαμε ακόμα εκεί που θέλουμε, εκεί που αξίζει στην Ηλεία και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.Απλά, βάλαμε το νερό στο αυλάκι και αυτό άρχισε να τρέχει.(…) Για μένα και τους συνεργάτες μου, ακόμα πιο σκληρή δουλειά για να φτάσει η Ηλεία εκεί που αξίζει ως ένας τόπος υψηλού αγροδιατροφικού πλούτου, σπάνιου φυσικού πλούτου και φυσικά, παγκόσμιος προορισμός πολιτισμού και τουρισμού.Γι’ αυτά θα εργαστώ στην επόμενη θητεία», κατέληξε.

Υποψήφιοι Συνδυασμού Π.Ε. Ηλείας

Τα μέλη του Συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας είναι τα εξής:

1.         Αποστολόπουλος Αντώνιος (Γάτος) του Αθανασίου

2.         Βασιλόπουλος Θεόδωρος (Τσαφλιάς) του Χρήστου

3.         Βόσσου Ανδριανή-Αικατερίνη του Διονυσίου

4.         Γεωργόπουλος Αλέξιος του Αθανασίου

5.         Γιαννόπουλος Βασίλειος του Κωνσταντίνου

6.         Γκανταΐφης Νικόλαος του Δημητρίου

7.         Δημοπούλου Ζωή του Κωνσταντίνου

8.         Ζαφειρόπουλος Χρήστος του Χαραλάμπους

9.         Κλάδη Ηλέκτρα του Ιωάννη

10.       Κοροβέσης Νικόλαος του Άγγελου

11.       Λαϊνόπουλος (Λαϊνάς) Νικόλαος του Θεόδωρου

12.       Λαλιώτης  Στέφανος του Βασιλείου

13.       Μητσιώνη Όλγα του Τιμόθεου

14.       Μπίλια Μαρία του Αγησίλαου

15.       Μπιλίρης Χρήστος του Αθανασίου

16.       Μπράμος Παναγιώτης του Χαραλάμπους

17.       Μπράτη Δήμητρα του Άγγελου

18.       Νικολακόπουλος Δήμητριος του Γεωργίου

19.       Παναγόπουλος Διονύσιος του Θεόδωρου

20.       Παναγούλιας Γεώργιος του Νικολάου

21.       Παπαθεοδώρου Αικατερίνη του Χαραλάμπους

22.       Παπαναγιώτου-Μαρτζάκλη Γεωργία του Νικολάου

23.       Ρεκκές Παναγιώτης του Ιωάννη

24.       Ρέππα Χρονίτσα (Χρονούλα)του Βασιλείου

25.       Τάγιου Φωτεινή-Μαρία του Κυριάκου

26.       Φουντάς Αθανάσιος του Σταύρου

27.       Χρονοπούλου Σωτηρία Κανέλλα (Νέλλυ) του Ανδρέα

28.       Χωρέμη-Τριγάζη Κωνσταντίνα του Γεωργίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος