FOLLOW US: facebook twitter

Το τέλειο άλλοθι

Ημερομηνία: 15-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ζούμε έναν άνυδρο Απρίλη μήνα με θερμοκρασίες πάνω από τους 20 βαθμούς, με τα χώματα διψασμένα, δάση και δέντρα πρόωρα αφυδατωμένα, και όλα προϊδεάζουν για ένα ακόμη πιο δύσκολο ως προς τις δασικές πυρκαγιές καλοκαίρι,.

Αλλά, αντί η κυβέρνηση να προετοιμάζει τον κρατικό μηχανισμό για την αντιπυρική περίοδο, οχυρώνεται πίσω από το δόγμα της ατομικής ευθύνης.

Ο νέος κανονισμός πυροπροστασίας επιβάλλει στους ιδιοκτήτες  ακινήτων  που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από δάση και άλση να πληρώσουν ακριβά: και μελέτες από ειδικούς και συμμόρφωση στα μέτρα που υποδεικνύουν αυτές οι μελέτες και πρόστιμα στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν.

Και σε ένα δεύτερο επίπεδο καλούνται οι δήμοι, με τα ισχνά μέσα τους, να μαζέψουν όλα τα σχέδια πυροπροστασίας των μεμονωμένων ιδιοκτητών, να καταστρώσουν τα δικά τους σχέδια προστασίας, να εκπονήσουν σχέδια εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση επικίνδυνης πυρκαγιάς στην περιοχή τους.

Και η κεντρική κυβέρνηση,το κράτος, τα αρμόδια υπουργεία, τι θα κάνουν; Αν η ευθύνη για τον κίνδυνο δασικής πυρκαγιάς μετατίθεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων και στους δήμους που είχαν την ατυχία να βρίσκονται κοντά σε δάση και σε άλση, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα.

Γιατί θα έχουν οχυρωθεί πίσω από το τέλειο άλλοθι του εμπρηστή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia