Το σχολικό συγκρότημα της Κεραίας
Υπόμνημα
Γράφει αναγνώστης -πατέρας τριών παιδιών
Τα παιδιά μου φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα της Κεραίας στον Πύργο Ηλείας. Ακολουθεί ένα πρόχειρο σκαρίφημά του:
Α: Μισό μέτρο «πεζοδρόμιο» τσιμεντένιο, αλλά γεμάτο αυλάκια και λακκούβες. Ό,τι πρέπει για να τσακιστείς και σε περίπτωση ψιλόβροχου να κάνεις μούσκεμα τα πόδια σου.
Β: Στο γυμνάσιο πεζοδρόμιο δεν υπάρχει. Έχουμε όμως μπόλικα σκουπίδια μέσα και γύρω από τους κάδους μας που αρκετά συχνά απλώνουν ένα πολύχρωμο και δυσώδες μωσαϊκό επί του δρόμου.
Γ: Παρατηρώντας το σκαρίφημα θα πίστευε κανείς ότι μιας και πρόκειται για σχολικό συγκρότημα,το Γ αναφέρεται σε ποδηλατόδρομο. Άντε στη χειρότερη να είναι κανένα πεζοδρόμιο. Πρόκειται όμως για γράνα βάθους 1,5 m…
Δ: Τρύπα: Εδώ υπάρχει μια τρύπα που έτσι και πέσεις μέσα, θα βρεθείς με μιας μπροστά στις πύλες του Άδη.
Ε: Λιμνούλες. Σχηματίζονται με τις πρώτες βροχές. Δεν είναι βαθιές, αλλά χωρίς γαλότσα βρέχονται τα πόδια σου ως τον αστράγαλο. Το φέρω βαρέως που δεν φωτογράφησα ένα προνοητικό παππού με γαλότσα ως το γόνατο και τον εγγονό στην πλάτη του να κρατά την ομπρέλα. Ο παλιός ξέρει.
Ζ: Οσμές βοθρολυμάτων. Κατά μήκος του στενού για το νηπιαγωγείο αναδύονται οσμές βοθρολυμάτων οι οποίες κατά τους θερμούς μήνες είναι αποπνικτικές.
Η: ΧΑΑ= Χώρος αποτέφρωσης απορριμμάτων. Αρκετές φορές φεύγοντας από το σχολείο συναντάμε τη φωτιά να σιγοκαίει τα σκουπίδια,συνοδευόμενη απότηνέντονη οσμή του καμένου πλαστικού να δηλητηριάζει το χώρο. Βρίσκεται 100mαπό τα σχολεία.
Από αυτό το «πεζοδρόμιο» περνάνε κάθε μέρα εκατοντάδες παιδιά.
Λες και όταν το έφτιαξαν , άρχισαν αμέσως να χορεύουν πάνω του.
Εδώ είναι δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μπορεί πεζοδρόμιο να μην έχουμε,τα σκουπίδια όμως δε λείπουν ποτέ. Ευτυχώς έχουμε καλούς δασκάλους.
Από εδώ αν είσαι μάγκας πρέπει να περάσεις για να πας στο νηπιαγωγείο…
Ο Χώρος αποτέφρωσης απορριμμάτων
Ο ΧΑΑ και πάλι.
Ζω στον Πύργο 6 χρόνια. Αυτό που με απογοητεύει δεν είναι τόσο όλα αυτά τα άσχημα και παράλογα που συναντώ καθημερινά γύρω μου, όσο πως για τους περισσότερους κατοίκους αυτής της κωμόπολης ίσως, αυτά φαίνονται απολύτως φυσιολογικά. Αν κάποιοι πάντως νομίζετε ότι τα παραλέω τότε μπορείτε να δείτε τι φωτογραφίες ή καλύτερα να περάσετε να τα δείτε και μόνοι σας. Το μόνο που δε θα δείτε δυστυχώς είναι η τρύπα την οποία και, ύστερα από παρατεταμένες διαμαρτυρίες του συλλόγου γονέων, έκλεισε συνεργείο του δήμου την προηγούμενη βδομάδα.
Υ.Γ. Αν μπεις στο googlemapκαι «κατέβεις» στην Ελλάδα,από όλη την Πελοπόννησο τα τρία πρώτα τοπωνύμια που εμφανίζονται είναι Πάτρα, Καλαμάτα και Αρχαία Ολυμπία …
«Παγκόσμια» Αρχαία Ολυμπία.
Ν. Χ. – εκπαιδευτικός