FOLLOW US: facebook twitter

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο πάπλωμα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Ημερομηνία: 06-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Το φθινόπωρο είναι εδώ με τα πρώτα κρύα. Σε λίγο καιρό θα μπει ο χειμώνας και σιγά-σιγά ψάχνουμε τι πρέπει να αγοράσουμε για να προετοιμαστούμε.

Ένα από τα απαραίτητα του χειμώνα είναι το πάπλωμα. Για να κοιμόμαστε, να χουχουλιάζουμε. Πάπλωμα ίσον χαλάρωση και ηρεμία.

Η αγορά παπλώματος είναι επένδυση καθώς η επιλογή του κατάλληλου και του καλύτερου θα μας χαρίσει ζεστές και cozy ξεκούραστες νύχτες κατά τα κρύα βράδια του χειμώνα.

Ανάλογα με το υλικό (την γέμιση του παπλώματος) που υπάρχει στο εσωτερικό, κυκλοφορoύν στην αγορά παπλώματα από φυσικά υλικά (πούπουλο, βαμβάκι, μαλλί, μετάξι) αλλά και συνθετικά (microfiber, hollowfiber).

Στον Independent βρήκαμε τι περιλαμβάνει το καθένα ώστε να διαλέξουμε το κατάλληλο για εμάς:

Φυσικά υλικά

Shutterstock

Πούπουλο 

Το πουπουλένιο πάπλωμα θεωρείται η καλύτερη, πιο πολυτελής αλλά και ζεστή επιλογή. Δεν είναι απαραίτητα ακριβό και θα κρατήσει αρκετά χρόνια.

Μαλλί

Για τους αλλεργικούς στο πούπουλο, υπάρχει η επιλογή των ολόμαλλων παπλωμάτων, που είναι ζεστά και υποαλλεργικά. Διατηρεί την ζέστη αλλά είναι πιο βαριά από τα πουπουλένια. Το μαλλί είναι καλό μονωτικό υλικό στη ζέστη και στο κρύο, απορροφητικό και καθόλου αγαπητό στα ακάρεα.

Βαμβάκι

Για τις όχι πολύ κρύες εποχές, υπάρχουν τα βαμβακερά παπλώματα. Το βαμβάκι αντέχει στον χρόνο ενώ απελευθερώνει την υγρασία και απομακρύνει την πιθανότητα αλλεργίας. Προτιμήστε προϊόντα από 100% βαμβάκι.

Shutterstock

Μετάξι

Το μετάξι είναι ανθεκτικό υλικό, ζεστό τον χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι, απορροφά την υγρασία και είναι ιδανικό για ελαφρύ σκέπασμα.

Συνθετικά υλικά

Microfiber

Το πάπλωμα αυτό διαθέτει εξωτερικό ύφασμα βαμβακερό και γέμιση microfiber. Είναι πολύ ελαφρύ σαν πούπουλο και μαλακό. Είναι ζεστό, υποαλλεργικό, μεγάλης αντοχής και εύκολο στην χρήση.

Hollowfiber

Διαθέτει εξωτερικό ύφασμα microfiber και γέμιση από συνθετικές ίνες hollowfiber. Εναι πολύ ελαφριές, διατηρούν τον όγκο του υλικού και δίνουν αφράτη αίσθηση. Είναι υποαλλεργικό με μεγάλη αντοχή.

Shutterstock

Η θερμική απόδοση ενός παπλώματος μετριέται σε togs. Το ιδανικό πάπλωμα είναι αυτό που μας κρατά ζεστούς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πηγή: Bovary.gr

kaksdah2

Το καλό πουπουλένιο πάπλωμα είναι επένδυση!

Έχετε σκεφτεί πως η αγορά ενός παπλώματος είναι μία επένδυση;

Πρώτον διότι ένα πολύ καλό πάπλωμα, είναι ακριβό. Δεύτερον γιατί το αποτέλεσμα αυτής της αγοράς θα σου χαρίσει τις ήρεμες και ζεστές νύχτες που έχεις ανάγκη. Τρίτον γιατί ένα καλό πάπλωμα μπορεί να σε εξυπηρετεί για πάρα πολλά χρόνια, ανάλογα πάντα με την χρήση του. Άρα η αγορά του θέλει προσοχή.

Είτε ξοδέψεις 50€ ή ακόμη και 390€, εδώ θα διαβάσεις ό, τι πρέπει να ξέρεις:

Τα πουπουλένια παπλώματα είναι πάντα άσπρα. Μπορούν και προσαρμόζονται στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και απολαμβάνεις ύπνο χωρίς να ζεσταίνεσαι ή να κρυώνεις, ενώ επιτρέπει να κυκλοφορεί ο αέρας. Διακρίνονται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους σε υψηλής θερμικής απόδοσης ή λιγότερης θερμικής απόδοσης.

Ένα ακριβό πάπλωμα είναι αυτό που έχει τα εξής χαρακτηριστικά : Εσωτερικά 100% πούπουλο νεοσσού χήνας Σιβηρίας, εξωτερικό περίβλημα 100% βαμβάκι περκάλι 420 κλωστών. (Ο αριθμός των νημάτων όσο μεγαλύτερος είναι τόσο βοηθά να κρατήσει όλα εκείνα τα μικρά πούπουλα από το να διαφύγουν από το πάπλωμα.) Η ραφή του παπλώματος με καρέ και εσωτερικά γαζιά ασφαλείας και ρέλια τύπου κασέτας το βοηθούν, ώστε να μην μετακινείται το πούπουλο. Το συγκεκριμένο είναι ένα πάπλωμα υψηλής θερμικής απόδοσης. (Θερμική προδιαγραφή 11.5 TOG).

Μην ανησυχείς όμως για την τιμή γιατί μπορείς να βρείς και σε πολύ χαμηλότερη αυτό που χρειάζεσαι. Θα βρείς :  Πουπουλένιο πάπλωμα επίσης πρώτης ποιότητας γεμισμένο με 90% πούπουλο και 10% φτερό ή 70% πούπουλο και 30% φτερό ή ακόμη 50% πούπουλο και 50% φτερό. Όσα περισσότερα φτερά έχει το πάπλωμα τόσο πιο βαρύ είναι. Το εξωτερικό περίβλημα είναι 100% βαμβακερό ραμμένο (καπιτονέ) σε τετράγωνα πλαίσια ώστε τα πούπουλα να παραμένουν σταθερά στην θέση τους.

Εκτός της τιμής, υπολογίζεις την πλήρωση του παπλώματος.  Όσο υψηλότερη είναι η ισχύς πληρώσεως, τόσο πιο αφράτο το πάπλωμα και περισσότερο ζεστό είναι.  Ένα γέμισμα με ισχύ πλήρωσης 10 ή κάτω είναι καλύτερο αν κοιμάσαι σε ζεστό δωμάτιο.  Υψηλότερη ισχύς πλήρωσης (11 +) είναι καλό, αν το δωμάτιό σου είναι δροσερό ή προτιμάς… ελαφρύ νυχτικό.

Πρέπει να ξέρεις πως τα φτερά της χήνας είναι (λίγο) καλύτερα από της πάπιας. Είναι μεγαλύτερα και έχουν την τάση να συσσωρεύονται λιγότερο. Ένα πάπλωμα από φτερά πάπιας θα μπορούσε να πάρει άμορφο σχήμα με την πάροδο του χρόνου.

Μην παραμελήσεις να κοιτάξεις επίσης την ραφή του παπλώματος. Ένα μοτίβο βελονιάς σε πλέγμα, δεν επιτρέπει τη μετακίνηση και τη συσσώρευση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κενά και να νιώθεις το κρύο.

Για εσένα που υποφέρεις από αλλεργίες, υπάρχουν υποαλλεργικά πουπουλένια παπλώματα, με τις ίδιες προδιαγραφές, τα οποία έχουν αποστειρωθεί σε 140ο C.

Το πάπλωμα θεωρείται ένα πολυτελές κλινοσκέπασμα αλλά αξίζει τον κόπο. Ψάξε για προσφορές, υπάρχουν κι αυτή την εποχή. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου, για να αποκλείσεις… το κρύο από το κρεβάτι σου.

Πηγή: Filenades.gr

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle/public/archive-files/duvet-708.jpg?itok=_61Y8vew

To απίθανο κόλπο για να τοποθετήσεις το πάπλωμα μέσα στην παπλωματοθήκη

Αν πιστεύετε ότι το στρώσιμο το κρεβατιού απαιτεί αρκετό χρόνο, εμείς σας προτείνουμε το απίθανο κόλπο που μπορείτε να βάλετε το πάπλωμα μέσα στην παπλωματοθήκη σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστη και ικανοποιητική αίσθηση από το να αφήνεστε στο φρεσκοστρωμένο και καθαρό σας κρεβάτι, μετά το τέλος μιας δύσκολης και κουραστικής ημέρας.

Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με ένα κοινό πρόβλημα, το στρώσιμο του κρεβατιού, που συχνότερα αποτελεί αγγαρεία.

Και ειδικά όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να βάλετε το πάπλωμα μέσα στην παπλωματοθήκη χρειάζεστε άλλο ένα άτομο για να σας βοηθήσει και να γλιτώσετε κυρίως χρόνο.

Αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό σε λιγότερο από δύο λεπτά θα μας πιστεύατε; Κι όμως υπάρχει κόλπο!

1) Γυρίστε την παπλωματοθήκη από την ανάποδη και τοποθετήστε την πάνω στο κρεβάτι σας με το άνοιγμα προς την κάτω μεριά του κρεβατιού.

2) Bάλτε ακριβώς από πάνω το πάπλωμα.

3) Αρχίστε να ρολάρετε την παπλωματοθήκη μαζί με το πάπλωμα ώστε να δημιουργηθεί ένας κύλινδρος.

4) Δείτε πού είναι το άνοιγμα της παπλωματοθήκης και γυρίστε το ώστε να μπει μέσα το πάπλωμα.

5) Αρχίστε να ρολάρετε τώρα ανάποδα, ξετυλίγοντας τον κύλινδρο.

Είστε έτοιμη!


2 Σχόλια για "Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο πάπλωμα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα"

  1. Ο/Η Christos Stavridis λέει:

    Γειά σας! Θα ήθελα να ρωτήσω αν τα παπλώματα με γέμιση από πούπουλα είναι πιο ζεστά από τα υπόλοιπα. Σκέφτομαι να αγοράσω αυτό https://elitestrom.gr/proionta/axesouar/paplomata/ugly-duckling-diplo/ και θα ήθελα την βοήθεια σας μήπως θα ήταν καλύτερο να επιλέξω κάποιο αλλο!

  2. Ο/Η Marina Anastasiou λέει:

    Χρήσιμο το άρθρο σας πολύ! Εγώ έχω πάρει αυτό το πάπλωμα https://www.mediastrom.com/product/duvet-silken-touch-3/ και είμαι παρα πολυ ευχαριστημένη! Σκεφτείτε ότι με ζεσταίνει τόσο και έχω μόνο αυτό για να σκεπάζομαι τον χειμώνα. Επίσης, ευχαριστούμε για το τιπ της παπλωματοθήκης! Τόσο καιρό ταλαιπωριόμουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος