FOLLOW US: facebook twitter

Το… ΣτΕ περιμένουν για τη σύμβαση του έργου

Ημερομηνία: 04-01-2024 | Συντάκτης:


 

-Έβδομη παράταση προσφορών για τη βελτίωση της πρόσβασης στα μοναστήρια της Ηλείας

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

Δέσμιο της δικαστικής γραφειοκρατίας παραμένει το έργο της βελτίωσης της πρόσβασης σε μοναστήρια και προσκυνηματικούς χώρους της Ηλείας, ύψους πέντε εκατ. ευρώ, αφού από το 2020 μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί απόφαση που να διευθετεί το ζήτημα του οριστικού αναδόχου.

Η υπόθεση έφτασε αρχικά στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών και στη συνέχεια εισήχθη για συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας έχει ενημερωθεί πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί επί του ζητήματος από τον Μάρτιο του 2023 και αναμένεται η έκδοση της Απόφασης, ώστε εν συνεχεία να τελεσιδικήσει και η Απόφαση στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.

Δεδομένου ότι αποδεδειγμένα πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες όμως οδεύουν προς ολοκλήρωση και επειδή η υπογραφή σύμβασης ως το τέλος του 2023 ήταν ανέφικτη, εισηγήθηκε την παράταση της ισχύος των προσφορών των εταιρειών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Κατά συνέπεια, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση να ζητηθεί η αποστολή αιτήματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας της Π.Δ.Ε. από τους προσφέροντες του έργου η έβδομη παράταση ισχύος των προσφορών τους μέχρι 31 Ιουλίου του 2024.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει εργασίες βελτίωσης με στόχο την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση στις Ιερές Μονές & προσκυνήματα της Π.Ε Ηλείας , χωρίς κίνδυνους στην κυκλοφορία των οχημάτων  στις οδούς αυτές. Ο αρχικός προϋπολογισμός είναι πέντε εκατ. ευρώ και το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΠΠΑ – πρώην ΠΔΕ)/ ΣΑΝΠ401 (πρώην ΣΑΕΠ 001).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος