FOLLOW US: facebook twitter

Και τον Αύγουστο Επιμένουμε Ηλειακά!

Ημερομηνία: 03-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”115759″ img_size=”full”][vc_column_text]Το ζητούμενο είναι πάντοτε το ίδιο, ωστόσο αυτή τη φορά η ανάγκη είναι ακόμη πιο επιτακτική. Το γιατί είναι προφανές. Ουσιαστικά ο κορονοϊός εξαφάνισε τον τουρισμό, σε μία χώρα όπου αποτελεί την βαριά της βιομηχανία. Και δυστυχώς η κρίση που αντιμετωπίζουμε αναμένεται να υπερβεί σε δριμύτητα, αν και ελπίζουμε όχι σε διάρκεια, τα χρόνια των μνημονίων, καθώς ακόμη και κατά τις χρονιές της βαθιάς ύφεσης, ο τουρισμός δούλευε στο φουλ.

Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Δεν αναφέρομαι μόνο στο καλοκαίρι και στην ασθμαίνουσα θερινή σεζόν, μα κυρίως στον δύσκολο χειμώνα που μας περιμένει. Εξάλλου, με βάση την πολιτική η οποία έχει υιοθετηθεί απέναντι στην Ηλεία σχεδόν από κάθε κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετίων, δικαιολογημένα δεν έχει πολλά να περιμένει από την κεντρική εξουσία. Μόνοι μας ήμασταν πάντα, μόνοι είμαστε και τώρα, και έτσι το μόνο στο οποίο αξίζει να επενδύσουμε είναι στην τοπική αλληλεγγύη και στον καλώς εννοούμενο τοπικισμό.

Εν ολίγοις στηρίζουμε ό,τι παράγεται, πωλείται ή προσφέρεται ως υπηρεσία στον τόπο μας. Ακόμα και στις αγορές μας στο σούπερ μάρκετ, έχει σημασία να προτιμούμε τα ηλειακά προϊόντα, συντηρώντας τις θέσεις εργασίας στο νομό. Το ίδιο φυσικά ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, που δίνουν μάχη προκειμένου να μην βάλουν λουκέτο και χρειάζονται την έμπρακτη υποστήριξη του Ηλείου καταναλωτή, ο οποίος καλείται να μην ψωνίσει ούτε παραδίπλα, ούτε στο διαδίκτυο. Ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία στην οποία το αγοραστικό κοινό λειτουργεί φοβικά λόγω της πανδημίας και της γενικευμένης ανασφάλειας, πρέπει τα όποια χρήματα είναι διατεθειμένος να ξοδέψει κανείς, να τα ξοδέψει εδώ, για να μείνουν εδώ.

Τέλος, παρά την κατάρρευση του τουριστικού προϊόντος, φέτος σημειώνεται μία σταθερή αύξηση της ζήτησης για Πελοπόννησο, εφόσον ως προορισμός επιτρέπει την χρήση αποκλειστικά του ΙΧ και κατ’ επέκταση την αποφυγή του συνωστισμού. Παροτρύνουμε λοιπόν όλους τους φίλους και τους γνωστούς μας να επιλέξουν την Ηλεία για τις διακοπές τους. Και έχουμε και ισχυρά επιχειρήματα προκειμένου να παινέψουμε το σπίτι μας ώστε να μην πέσει. Έχουμε μαγευτικές και ενίοτε απέραντες αμμουδιές. Περιττό να σημειωθεί ότι το νερό είναι κρύσταλλο, ενώ αρκετές βραβεύτηκαν και φέτος με γαλάζια σημαία. Έχουμε ξενοδοχεία και καταλύματα τα οποία είναι δοκιμασμένα και προσφέρουν αποδεδειγμένα άψογη φιλοξενία. Έχουμε τον μουσικό μας Αύγουστο με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, με δεκάδες εξαιρετικές παραστάσεις και εκδηλώσεις σε μεγάλο μέρος του νομού. Τέλος, είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Ηλεία διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα των χαμηλών τιμών, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των εντόπιων πρώτων υλών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, προτείνουμε στον περιγυρό μας φέτος να επισκεφθεί την Ηλεία. Αυτή είναι θα λέγαμε η ατομική μας ευθύνη ως Ηλείων και γι’ αυτό θα επιμένουμε Ηλειακά μέχρι τέλους!

Ο εκδότης[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot