FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο εξόδου: «Φουντώνει» ο ιός, «φουντώνει» και η οργή!

Ημερομηνία: 03-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια
Γράφει μια πρώην «έγκλειστη»

Δεν πρόλαβε να περάσει μια βδομάδα που έγραφα μέσα από το «Ημερολόγιο εξόδου» ότι ελπίζω να διατηρηθεί ο προσδιορισμός και να μην γράφω ξανά «Ημερολόγιο… καραντίνας και δυστυχώς κοντεύω να επαληθευτώ η Κασσάνδρα καθώς ο ιός- ώ τι μεγάλη έκπληξη!- καλπάζει και χτύπησε «ταβάνι» Σαββατιάτικα και πρωτομηνιά, έτσι για να μας πάει καλά ο Αύγουστος, ξεπερνώντας το «φράγμα» των 100 κρουσμάτων!

Και ήταν ευνόητο ότι αυτό θα συμβεί, ποιος δεν το΄ξερε, αφού ανοίξαμε διάπλατα τα σύνορα χωρίς plan B,  αυτό το σχολιάζω καιρό μέσα από την στήλη και το φωνάζουν όλοι! Τα σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης αύξηση των κρουσμάτων- έλεγε πριν ένα μήνα η κυβέρνηση- θα… αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα δεδομένα! Δηλαδή είχαν την αυταπάτη ότι από την στιγμή που παίρνουμε το ρίσκο να ανοίξουμε τον τουρισμό, ο κορονοϊός δεν θα ταξιδέψει, θα κάτσει… σπίτι!

Και  βγήκε ο Χαρδαλιάς στο γυαλί… μασκοφορεμένος προς… παραδειγματισμό, τη στιγμή που ούτε στο μεγάλο lockdown δεν φορούσε μάσκα ουτε αυτός ούτε ο Τσιόδρας , να μας δείξει πώς πρέπει πλέον να κυκλοφορούμε! Μιλάμε δηλαδη για την πλήρη υποκρισία και απίστευτες γελοιότητες και πάλι καλά που δεν κρατούσε στο χέρι το μπλοκάκι για τα… 150 ευρώ!  Και να ξανά- μανά πάνω από το κεφάλι μας ο αστυφύλακας κα ο φόβος- τρόμος του προστίμου αλλά και της καταγγελίας!

Διότι στον κόσμο έχει δημιουργηθεί και πάλι πανικός και μόλις προχθές σε τοπικό σούπερ μάρκετ, πελάτισσα μασκοφορεμένη, φώναξε την αστυνομία και κατήγγειλε άλλη πελάτισσα που δεν φόραγε μάσκα και έγινε χαμός! Δηλαδή θα καταλήξουμε να «καρφώνει» ο ένας τον άλλο, κάτι αναλογο που γίνεται με τα μαγαζιά όπου τα πρόστιμα και τα λουκέτα για παραβίαση των νέων έκτατων μέτρων πέφτουν «βροχή»!

Και οκ, τη μάσκα την ξαναφορέσαμε και αυτό πλέον αποτελεί ευθύνη του καθενός , το να προφυλάσσει τον εαυτό του αλλά και τους άλλους από τον ιό και νομίζω ότι κανείς δεν διαφωνεί, αλλά τα έκτακτα μέτρα για τη κατάργηση των «ορθίων» σε μπαρ, εστίαση κλπ από 3 έως 9 του μήνα που ελήφθησαν σπασμωδικά και αποσπασματικά, δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αποτελούν Αυγουστιάτικα την ταφόπλακα των επιχειρήσεων; Ας βάζανε όριο αριθμού ορθίων και φύλαξη να μην παραβιάζεται! Και μετά τις 9 Αυγούστου δηλαδή τι θα συμβεί; Θα τα αφήσει όλα πάλι ελεύθερα κι ενώ η ζημιά θα έχει γίνει ή θα βάλει οριστικά λουκέτο στα μαγαζιά;  Και η απαγόρευση για γάμους άνω των 100 ατόμων 1-15 Αυγούστου που δεν… τελούνται γάμοι, τι είναι δούλεμα ή ούτε αυτό το γνωρίζουν;

Είναι λοιπόν γεγονός, ότι αυτή τη στιγμή δεν φουντώνει μόνο ο ιός, φουντώνει και η οργή  του κόσμου και κυρίως  επιχειρηματιών και εργαζομένων στην εστίαση και τον τουρισμό, αφού από την ώρα των ανακοινώσεων Χαρδαλιά, άρχισαν οι περικοπές προσωπικού και οι απολύσεις εργαζομένων! Και είναι και κατανοητό και αναμενόμενο, γιατί ο κάθε επιχειρηματίας, αν αντί για 200 άτομα, μπορεί να βάλει στον υπαίθριο χώρο του μαγαζιού του 50 άτομα καθιστά, θα πράξει ανάλογα! Ποιος θα πληρώσει το επιπλέον προσωπικό; Άρα, αναγκάζεται να απολύσει! Ρώτησαν μήπως όσους εργαζόμενους πήγανε σεζόν σε νησιά ή βρήκαν ένα πρόσκαιρο νυχτοκάματο τι θα κάνουν τώρα που εν μια νυκτί έμειναν ξανά άνεργοι; Θα τους ζήσει ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Μητσοτάκης;  Ρώτησε τους επιχειρηματίες που επενδύσανε σε μια απόλυτα κακή χρονιά κι αποφασίσανε παρόλα αυτά να ξοδευτούνε και να ανοίξουνε τα μαγαζιά τους πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν αφού κάθε μέρα ζημιώνονται;

Μέτρα και αντιδράσεις εντελώς αψυχολόγητες που θα έχουν τεράστιες συνέπειες άμεσa! Μας έκλεισαν μέσα, μας έκλεισαν τις δουλειές και τα σπίτια, διαλύσανε την οικονομία, ανοίξανε τα σύνορα κάνοντας καμπάνιες “the greek summer state of mind» και κουραφέξαλα και εκεί που υποδεχόμαστε με… σαμπάνιες τους πρώτους τουρίστες, τώρα τους κάνουμε… βουντού να φύγουνε! Και στο τέλος,  θα τους βάλουμε όλους σε καράβια να τους… πετάξουμε στη θάλασσα! Α, μάσκα μην ξεχάσετε να τους φορέσετε! Αυτό θα είναι το επόμενο μέτρο Χαρδαλιά!!

Ας μας πουν λοιπόν τώρα ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» της ανικανότητας και προχειρότητας των κυβερνητικών πρακτικών! Οι συνήθεις… ύποπτοι, δηλαδή όλοι εμείς! Και θα ολοκληρώσω με ένα ποστ αγανάκτησης  του συνθέτη Ευριπίδη Νικολίδη- ο κόσμος της τέχνης είναι από τους πολύ σοβαρά πληττόμενους- που νομίζω πως εκφράζει πολύ κόσμο:  «Ευριπίδης Νικολίδης: Προς πολιτικούς και δημοσιογράφους της κυβέρνησης! Καλα είναι να παίρνετε μέτρα κύριοι της κυβέρνησης για την δημόσια υγεία, αλλα ταυτόχρονα με τα μετρα και τα πρόστιμα, πρέπει να στηρίξετε έμπρακτα και με ουσιαστικά τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις! Διαφορετικά σε λίγους μήνες δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και τότε θα είναι πολύ αργά για ολους!!!!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος