FOLLOW US: facebook twitter

“Το ρεύμα μας σκοτώνει! Σβήνουμε τα φώτα!”-Τα καταστήματα Εστίασης του Πύργου συμμετέχουν στην Πανελλήνια διαμαρτυρία

Ημερομηνία: 16-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Τα καταστήματα Εστίασης του Πύργου συμμετέχουν σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Πανελλήνια διαμαρτυρία για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος κλείνοντας τα φώτα των μαγαζιών τους

  • Συμπαράσταση στην διαμαρτυρία τους από το Επιμελητήριο Ηλείας-
  • Τι είπαν στην χθεσινή συνεντευξη τύπου το ΔΣ του Συλλόγου Εστίασης ΔΙΟΝΥΣΟΣ Πύργου και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κ. Νικολούτσος

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Στην Πανελλήνια διαμαρτυρία για τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας “Το ρεύμα μας σκοτώνει- “Σβήνουμε τα Φώτα” συμμετέχει ο Σύλλογος Εστίασης ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΎΡΓΟΥ που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα ανάλοη συμβολική διαμαρτυρία. Έτσι στις 7 το απόγευμα, όλα καταστήματα εστίασης στην κεντρική πλατεία αλλά και σε όλον τον Πύργο, θα σβήσουν τα φώτα τους και για περίπου μισή ώρα θα φωτίζονται μόνο με κεριά, θελοντας να στείλουν έτσι το μήνυμα ότι κινδυνεύουν με λουκέτο από τις τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, που έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή σε έναν κλάδο που πέρασε τα πάνδεινα δυο χρόνια τώρα από την πανδημία.
Συμπαραστάτης του Συλλόγου Εστίασης ΔΙΟΝΥΣΟΣ Πύργου το Επιμελητήριο Ηλείας και ο πρόεδρος Κώστας Νικολούτσος, όπου χθες το απόγευμα μαζί με το ΔΣ του Συλλόγου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το θέμα αυτό.


“Αδύνατη πια η λειτουργία των επιχειρήσεων”


Την συνέντευξη άνοιξε ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Νικολούτσος που τόνισε ότι μέχρι πρότινος η Εστίαση στον Πύργο δεν είχε εκπροσώπηση και πλέον ο Σύλλογος ΔΙΟΝΥΣΟΣ έχει μια δυναμική παρουσία και στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα του κλάδου. Ο κ. Νικολούτσος ανέφερε ότι μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε όχι μόνο η εστίαση αλλά και όλος ο επιχειρηματικός κλάδος από την πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια κι εκεί που πιστεύαμε όλοι ότι φτάσαμε στο τέλος αυτού του Γολγοθά και η επιχειρηματικότητα κατάφερε να αντέξει, ήρθαν τώρα οι τρομερές αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος να αποτελειώσουν ότι απέμεινε όρθιο. Επισήμανε ακόμα οτι το Επιμελητήριο έχει ήδη κάνει γνωστό το θέμα και έχει παρουσιάσει και τις θέσεις του και τις προτάσεις του για την ενεργειακή κρίση , όπου οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό φτάνουν το 160% και το φυσικό άεριο 300% έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο καθιστώντας αδύνατη τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Μεγάλο θύμα της πανδημίας δεν είναι όπως είπε μόνο η εστίαση και όλα τα καταστήματα της αγοράς αλλά και η βιομηχανία στην Ηλεία, “Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και που μπορεί να λυθεί μόνο κεντρικά και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα της εστίασης και όλων των επιχειρήσεων”.

“Το ρεύμα είναι η νέα θηλιά στο λαιμό της Εστίασης”


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης ΔΙΟΝΥΣΟΣ Πύργου κ. Νίκος Τζαμαλής εξέφρασε την αγανάκτηση των καταστηματαρχών για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που καθιστούν πλέον αδύνατη την επιβίωση των επιχειρήσεών τους. Ανέφερε ακόμα οτι η εστίαση εδώ και δύο χρόνια ειναι κυνηγημένη, καταδεικνυόμενη ως ένας από τους βασικούς υπαίτιους της έξαρσης της πανδημίας, να σηκώσει πολλά και δυσβάστακτα βάρη, με συνεχείς περιορισμούς, μείωση της πελατειακής βάσης, μείωση της δυναμικής των καταστημάτων και φυσικά με τις αναστολές λειτουργίας για τεράστιο χρονικό διάστημα. Τώρα η εστίαση αντιμετωπίζει μία νέα θηλιά στο λαιμό της με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν διπλασιαστεί σε σχέδη με πέρυσι. “Συνάδελφοι που κατάφεραν να αντέξουν τα δεινά της πανδημίας, κινδυνεύουν τώρα να κλείσουν γιατι δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα κι αυτό είναι κρίμα κι άδικο. Γι αυτό το λόγο συμμετέχουμε στην Πανελλαδική διαμαρτυρία της Τετάρτης, σβήνουμε τα φώτα σε όλα τα καταστήματα εστίασης του Πύργου στις 7 το απόγευμα, ανάβουμε κεριά και στέλνουμε μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση”.


“Στόχος να καταφέρουμε να περάσουμε όλοι στην απέναντι όχθη”


Ο ταμίας του Συλλόγου κ. Θανάσης Μπούκλης συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να σπάσει αυτή η αλυσίδα, γιατί εννοείται ότι δεν πλήττεται μόνο η Εστίαση, αλλά και όλα τα νοικοκυριά και βεβαίως αυτή η κατάσταση έχει συνέπειες και στην αγορά. Γιατί αν ένα νοικοκυριό που πλήρωνε για την ΔΕΗ 250 ευρώ, τώρα πληρώνει 500, αυτά τα επιπλέον 250 ευρώ θα χαθούν από τις επιχειρήσεις, από την αγορά γιατί ο καταναλωτής δεν θα τα έχει πια στην τσέπη του. “Αυτό που θέλουμε λοιπόν είναι όλοι οι συνάδελφοι να καταφέρουμε να περάσουμε στην απέναντι όχθη και από το τελικό μέτρημα να μη λείπει κανένας! Να μην κλείσουμε τώρα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος