FOLLOW US: facebook twitter

Το “Πυργιώτικο καρναβάλι” έβαλε “φωτιά” στην πόλη!

Ημερομηνία: 11-03-2024 | Συντάκτης:

Κέφι, ζωντάνια και χαρά από 5000 καρναβαλιστές και αναρίθμητους θεατές που “βούλιαξαν” τον Πύργο

  • Η Ζόζεφιν αποθεώθηκε στην συναυλία της κεντρικής πλατείας

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου – Κική Κολοβέρου


Η αστείρευτη καρναβαλική διάθεση, ο ενθουσιασμός, ο παλμός, η δημιουργικότητα, η σάτιρα και το ατελείωτο κέφι  κυριάρχησαν σο χθεσινό Πυργιώτικο Καρναβαλι 2024! Ευφάνταστα άρματα και  48 γκρουπ με περιπου 5.000   καρναβαλιστές και αναρίθμητους θεατές κατέκλυσαν το κέντρο του Πύργου, από τα Χαλικιάτικα που ξεκίνησε η παρέλαση  μέχρι την Ερμού, την  Πατρών, την κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους,  στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς για την ζωή!

Πρωτότυπες στολές, εξαιρετική αισθητική, χρώματα, χιούμορ, σατιρικό πνεύμα, από καρναβαλιστές κάθε ηλικίας, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών και συλλόγους γονέων, σχολεία από όλο το δήμο Πύργου,  σχολές χορού, φροντστήρια  και παρέες με πολυμελή πληρώματα, μαγνήτισαν τα βλέμματα όπου  σε κάθε γωνία της πόλης κυριάρχησαν η διασκέδαση και η ξενοιασιά.

Παρουσιαστής-golden star του φετινού καρναβαλιού του Πύργου ο Ανδρέας Βούλτσος που κατάφερε με το κέφι του και τις φοβερές του ατάκες να μεταδώσει σε όλους του πνεύμα της αποκριάς.

“Στόχος μας σήμερα να γίνουμε ανέμελα παιδιά και που ξέρεις, να παραμείνουμε και αργότερα” είπε καλωσορίζοντας τον κόσμο στην καρναβαλική παρέλαση  κηρύσσοντας την έναρξη του καρναβαλιού του Πύργου, με το τραγούδι του Πυργιώτικου καρναβαλιού -σε στίχους δικούς του, μουσική του Γιώργου Γκιντζίρη με τα “Χρώματα της Ήλιδας και την υπέροχη φωνή της Χαράς Σκουλαρίκου- και  με σάμπα από την σχολή χορού της Δήμητρας Μπέρτσου.  

Στη συνέχεια την παρέλαση άνοιξε το λάβαρο του Πυργιώτικου καρναβαλιού μαζί με την βασίλισσα της γιορτής, την Τόνια Δημητρούλη, ενώ πίσω ακολουθούσε ένα πολύχρωμο ποτάμι καρναβαλιστών.

Ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής ευχήθηκε στον κόσμο να χαρεί και να διασκεδάσει και ευχαρίστησε τους Πυργιώτες και τις Πυργιώτισσες τονίζοντας ότι “δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από άλλες πόλεις! Η πλατεία μας περιμένει όλους να διασκεδάσουμε μετά την παρέλαση με την Ζοζεφιν! Με το Πυργιώτικο τραγούδι του καρναβαλιού, ο Πύργος αποκτά ταυτότητα”.  Καλή διασκέδαση στον κόσμο ευχήθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Κάρδαρης.

Το πρώτο γκρουπ της παρέλασης ήταν εκείνο των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Πύργου με τις πολύχρωμες στολές του που καταχειροκροτήθηκε στο πέρασμά του κι ακολούθησαν  συνολικά άλλα 47 γκρουπ, με υπέροχες στολές όπως οι γάτοι ρηγάτοι, οι πειρατές και πειρατίνες, τα αγγελάκια, το γαλατικό χωριό, Barbie & Ken, οι καπελαδούρες, η ανακύκλωση, μπάτε σκύλοι αλέστε, οι καουμπόιδες και καουμπόισες, στρουμφάκια και δεκάδες άλλα ευφάνταστα πληρώματα  που παρέλασαν με κέφι και χαρά, τραγούδια και χορούς “γιατί η αγάπη θέλει τρέλα”!!

Και μετά από δυόμισι περίπου ώρες παρέλασης, οι καρναβαλιστές κατευθύνηθηκαν στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου όλος ο κόσμος ξεφάντωσε στην συναυλία της Ζοζεφίν κι ακολούθησαν πολλά…  “μπερδέματα” με αγαπημένα τραγούδια της νεαρής σταρ!!!


Σχόλιο για "Το “Πυργιώτικο καρναβάλι” έβαλε “φωτιά” στην πόλη!"

  1. Ο/Η Αριστείδου λέει:

    Υπέροχο σχόλιο και όμορφες φωτογραφίες. Και του χρόνου στην πανέμορφη πλατεία του Πύργου με το “Πυργιώτικο τραγούδι του Καναβαλιού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος