FOLLOW US: facebook twitter

Ψηφιακό άλμα στο επιχειρείν: Το πιλοτικό πρόγραμμα ΚΕΠ Plus παρουσίασε στην Αρχαία Ολυμπία ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος

Ημερομηνία: 12-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”113539″ img_size=”full”][vc_column_text]-Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πρωτοπορεί μέσω του ΚΕΠ Plus

Στην αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού που προωθεί η κυβέρνηση προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, προέτρεψε τους επιχειρηματίες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας στη συνάντηση εργασίας που διοργανώθηκε από τον Δήμο με θέμα το πιλοτικό πρόγραμμα ΚΕΠ Plus.

Η εκδήλωση έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς ο Δήμος έχει ενταχθεί πιλοτικά  στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, προλογίζοντας τον κ. Ζαριφόπουλο, ανέφερε ότι η ένταξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο ΚΕΠ Plus ήταν αποτέλεσμα της συστηματικής προετοιμασίας του Δήμου και της καλής σχέσης που έχει αναπτύξει με την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένα μεγάλο όνομα παγκόσμιας εμβέλειας. Ταυτόχρονα όμως έχει όλα τα μειονεκτήματα ενός μικρού Δήμου, με βασικές ελλείψεις σε υποδομές, δομές, ανθρώπινο δυναμικό. Παρόλα αυτά, έχουμε δώσει ήδη δείγματα γραφής, έχοντας όραμα και σχέδιο και βρισκόμαστε σ’ ένα εξαιρετικό στάδιο προετοιμασίας για την κάλυψη των κενών ή ελλείψεων, στην πορεία για την ψηφιακή μετάβαση. Αυτή τη μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό θέλουμε να την κάνουμε μαζί μ’ ένα Υπουργείο που βρίσκεται στην πρωτοπορία του κυβερνητικού έργου προς τη νέα εποχή, καθώς μέσα από την κρίση της πανδημίας, με την συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία υπό τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, απέδειξε ότι μπορεί να καλύψει τον χαμένο χρόνο, και να υλοποιήσει ένα εξαιρετικό σχέδιο για τη χώρα».[/vc_column_text][vc_single_image image=”113537″ img_size=”full”][vc_column_text]Δύο πιλοτικά προγράμματα

«Αυτό –συνέχισε ο κ. Γεωργιόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Ζαριφόπουλο- μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι. Με αυτά τα δείγματα γραφής που κι εσείς εκτιμήσατε, μας επιλέξατε, ανάμεσα σε ελάχιστους Δήμους της χώρας σε δύο πιλοτικά προγράμματα, το ΚΕΠ Plus και το MyKepLive. “

Συνεχίζονας ο δήμαρχος  αναφέρθηκε στους τέσσερις κατεξοχήν τομείς όπου θα είναι προσαρμοσμένη Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, με βάση τα χαρακτηριστικά του Δήμου Ολυμπίας:

  1. Πολιτισμός – Τουρισμός, με ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών που θα εμπλουτίζουν την εμπειρία του επισκέπτη και θα μας μετατρέπουν σ’ έναν προορισμό που θα αξίζει να επιλέγει και να επισκέπτεται κανείς. Στον τομέα αυτό, υπάρχει ήδη η συνεργασία με την Microsoft.
  2. Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Έχουμε αιτηθεί εδώ και καιρό να ενσωματώσουμε στον Δήμο μας το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2» προσβλέποντας στη βοήθεια του Υπουργείου σας και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για νέες εφαρμογές που θα βοηθήσουν τους υπαλλήλους, τις υπηρεσίες, τους δημότες μας και την επιχειρηματικότητα.
  3. Περιβάλλον – Ενέργεια. Έχουμε αναθέσει τη μελέτη για ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης οδικού φωτισμού και δημόσιων χώρων που θα εξοικονομεί ενέργεια και ταυτόχρονα προσβλέπουμε σε παρεμβάσεις με έντονο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
  4. Πολιτική Προστασία – Υγεία – Πρόνοια. Καθώς η πανδημία έχει φέρει μπροστά τα ζητήματα της υγείας και της πολιτικής προστασίας, προετοιμαζόμαστε εντατικά για τα χρηματοδοτικά προγράμματα π.χ. «Αντώνης Τρίτσης».

Απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους επιχειρηματίες, ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε: «Το  ΚΕΠ Plus είναι ένα πρόγραμμα στραμμένο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και είμαστε εδώ να συζητήσουμε μαζί σας πρωτοβουλίες δράσης ενίσχυσης και να καταθέσετε τους προβληματισμούς σας προς τους ανθρώπους του Υπουργείου για να κάνουν το πρόγραμμα καλύτερο».[/vc_column_text][vc_single_image image=”113538″ img_size=”full”][vc_column_text]Πέντε πυλώνες για το μέλλον

Ο κ. Ζαριφόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός που προωθεί η Κυβέρνηση, αναπτύσσεται στους εξής πέντε βασικούς πυλώνες:

  1. Αναβάθμιση υποδομών (συνδεσιμότητα, γρήγορες ταχύτητες, αξιόπιστο ίντερνετ, τεχνολογίες 5G).
  2. Ανθρώπινο Δυναμικό: προσπάθεια στήριξης ψηφιακών δεξιοτήτων στο σύνολο του πληθυσμού με πρωτοβουλίες και δράσεις σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
  3. Ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Κράτους προς τον πολίτη, ξεκινώντας μέσα από το gov.gr όπου μπορούμε πλέον να βρούμε πάνω από πεντακόσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως π.χ. η άυλη συνταγογράφηση, εγγραφές σε νηπιαγωγεία, προσωρινή άδεια οδήγησης, κλπ.
  4. Ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας (τουρισμός, πρωτογενής τομέας, τηλεϊατρική κλπ).
  5. Στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων και συνολικά της επιχειρηματικότητας, με ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

«Τα ΚΕΠ θα αποτελέσουν έναν πυλώνα της προσπάθειας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» τόνισε ο κ. Ζαριφόπουλος, προσθέτοντας: «Ακούμε τις προτάσεις των φορέων και θα εξετάσουμε πώς θα εντάξουμε αυτές τις προτάσεις στον σχεδιασμό μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα πάντα ει δυνατόν εξ’ αποστάσεως, με ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τις συναλλαγές μας μέσα από το έξυπνο κινητό μας ή τον υπολογιστή μας. Δεν μιλάμε μόνο για ψηφιοποίηση του κράτους αλλά και για βελτίωση των υποδομών και αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών. Ως προς τις υποδομές, αυτό που θα κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα μπρος, είναι οι τεχνολογίες 5G όπου θα προχωρήσουμε στη δημοπράτηση στο τέλος του 2020. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι από το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και ως το τέλος του ερχόμενου έτους θα έχουμε τεχνολογίες  5G στη χώρα. Αυτό θα βοηθήσει και τις εξ’ αποστάσεως συναλλαγές αλλά και τις άλλες εφαρμογές, όπως π.χ. εφαρμογές τηλεϊατρικής. Στόχος μας είναι να πάμε την τηλεϊατρική και στο πιο απομακρυσμένο Κέντρο Υγείας, ώστε να μπορεί ο γιατρός εκεί να δώσει τη σωστή γνωμάτευση, έχοντας τη δυνατότητα να πάρει γνωμάτευση από έναν εξειδικευμένο γιατρό ενός μεγάλου νοσοκομείου. Αυτές οι λύσεις θα σώσουν ζωές και δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν πάμε σ’ ένα δίκτυο μεγάλων ταχυτήτων τεχνολογίας 5G. Πρόκειται για ασφαλή τεχνολογία και οι όποιες αντιδράσεις προέρχονται από άγνοια ενώ εμείς στον τομέα της ασφάλειας των εκπομπών είμαστε στην κορυφή παγκοσμίως».

Μετά τις ομιλίες, έγινε εκτενής διάλογος μεταξύ του Υφυπουργού και των παριστάμενων επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος ο οποίος έκανε την εισαγωγή της εκδήλωσης ανέφερε ότι χαιρετίζουν τη συνάντηση οι Βουλευτές Ηλείας κ.κ. Αυγερινοπούλου, Τζαβάρας, Νικολακόπουλος, Καλαματιανός και Κατρίνης.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παπαηλιού, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Θύμιος Κοτζάς και Γιώργος Αηδόνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ρόη Αντωνοπούλου, Βασίλης Αρβανίτης και Παναγιώτης Φλέσσας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κ. Δημήτρης Κωσταριάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας κ. Νίκος Καρυώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Ζαρόκωστας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Τυλιγάδας, ο πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών» κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου, κ.α.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia