FOLLOW US: facebook twitter

Το «μπαλάκι» στο υπουργείο για τα ΑΕΙ της Ηλείας

Ημερομηνία: 09-01-2020 | Συντάκτης:
-Με τη Γεωπονία ξεκινά το Παν/μιο Πατρών ενόψει του νέου μηχανογραφικού

Καθοριστικοί θα είναι οι επόμενοι μήνες για το μέλλον των ΑΕΙ της Ηλείας, αφού το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει το μηχανογραφικό της ακαδημαϊκής περιόδου 2020-21 ενόψει των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει αλλάξει στρατηγική και δεν προτίθεται να πάρει κάποια απόφαση αν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Παιδείας. Η πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Νίκη Κεραμέως το προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΑΕΙ Γεωπονίας που εδρεύει στην Αμαλιάδα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει εκφραστεί πρόθεση μετακίνησης από καθηγητές του τμήματος στην Πάτρα, αν και το Πανεπιστήμιο «δείχνει» Αιτωλοακαρνανία, ενώ και το κλίμα στην κοσμητεία είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Επειδή όμως ο νόμος Γαβρόγλου ορίζει ρητά ως έδρα του τμήματος την Αμαλιάδα, άρα απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά του, η Πρύτανης θα ζητήσει από την υπουργό να πάρει θέση και να τοποθετηθεί επισήμως για το αν προτίθεται να θεσπίσει τέτοιον νόμο.

Από τις εξελίξεις στη Γεωπονία της Αμαλιάδας θα κριθεί και η τύχη της Μουσειολογίας στον Πύργο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν έχει εγκαταλείψει το εγχείρημα του ΤΕΦΑΑ και περιμένει από τον δήμο Πύργου την ολοκλήρωση του φακέλου με τις αναγκαίες υποδομές, για να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει την αρχική απόφαση κατάργησής του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος