FOLLOW US: facebook twitter

Το μήνυμα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημερομηνία: 07-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας τιμά την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ως ημέρα μνήμης που σηματοδοτεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις των γυναικών, καθώς και ως αφετηρία νέων αγώνων για ουσιαστική ισότητα.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που θεσπίστηκε το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα ης Γυναίκας , εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και στις μέρες μας. Το κίνημα #Metoo ξετύλιξε το κουβάρι της βίας και των κακοποιητικών συμπεριφορών που μπορεί να βιώνουν οι γυναίκες στο περιβάλλον τους αποκαλύπτοντας το μέγεθος της έμφυλης βίας και του σεξισμού και ενδυνάμωσε τις γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη.

Η ΠΕΠΙΣ Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ, τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας, τις δομές της Δυτικής Ελλάδας, τους συλλόγους γυναικών αλλά κυρίως με τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, μέσω δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ενθάρρυνε γυναίκες και κορίτσια να βρουν το θάρρος να μιλήσουν και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην επίτευξη ουσιαστικής ισότητας.

«Η 8η Μάρτη δεν είναι μια απλή επέτειος, αλλά μια μέρα–σύμβολο που μας υπενθυμίζει ότι οι γυναίκες, με δύναμη και αποφασιστικότητα, πρέπει να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες στην οικογένεια, την εκπαίδευση, την εργασία και την πολιτική για μια κοινωνία ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, εξαλείφοντας νοοτροπίες και στερεότυπα του παρελθόντος» αναφέρει στο μήνυμά της η ΠΕΠΙΣ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος