FOLLOW US: facebook twitter

Το Λαογραφικό Μουσείο Καλίδονας προβάλλεται μέσω του visit-olympia.gr στους πολιτιστικούς & τουριστικούς προορισμούς του άξονα Κατακόλου- Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 14-03-2023 | Συντάκτης:

-Tι επισημαίνει η πρ. πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας ΣΑΡΕΝΑ Φ. Νιάρχου

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Στους πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς του Άξονα Κατακόλου- Αρχαίας Ολυμπίας που προβάλλεται μέσα από την ιστοσελίδα visit-olympia <https://www.visit-olympia.gr/portfo…/laografika-moyseia…>, του ζωντανού τουριστικού οδηγού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε Ηλείας που υλοποιήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 , συγκαταλέγεται και το Λαογραφικό Μουσείο της Καλίδονας. Έτσι, οι επισκέπτες του visit – Olympia έχουν πλέον την επιλογή της επίσκεψης τους στο Λαογραφικό Μουσείο της Καλίδονας το οποίο προβάλλεται μέσω της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας της ΠΔΕ, γεγονός που έχει ικανοποιήσει τους κατοίκους της Τ.Κ και βεβαίως όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ΣΑΡΕΝΑ.

Όπως αναφέρει η πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας κ. Φιλιώ Νιάρχου που εκφράζει την ικανοποίησή της για την ένταξη του Λαογραφοικού Μουσείου Καλίδονας στους τουριστικούς και πολιτιστικούς προορισμούς της ΠΕ Ηλείας « Το Λαογραφικό μας Μουσείο είναι κτήμα όλων. Δεν ανήκει σε μεμονωμένα άτομα και κοινωνικές ομάδες. Ανήκει στο κοινωνικό σύνολο γιατί μας ταξιδεύει σε χρόνια περασμένα και μας δημιουργεί νοσταλγία. Ανήκει σε εκείνους που πέρασαν, που θα ‘ρθούν, και θα περάσουν… Είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας. Είναι δημιούργημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλίδονας <<ΣΑΡΕΝΑ>>. Στη δεδομένη στιγμή αξίζει να σας ενημερώσουμε, ότι για τη δημιουργία του, τις προθήκες , τη διαμόρφωσή του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου, αλλά και την συντήρηση του πέτρινου Δημοτικού Σχολείου, που έχει έναρξη λειτουργίας το 1937, έγιναν με ιδιωτικές προσφορές προς το Σύλλογο μας από ευαισθητοποιημένους φίλους και πατριώτες μας. Με λίγα λόγια χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Οι κόποι μας και οι αγώνες έπιασαν τόπο και είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για το κάθε τι που έχουμε δημιουργήσει.. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνετέλεσαν, ώστε το Λαογραφικό μας Μουσείο να γίνει τουριστικός προορισμός στην Περιφ. Ενότητα Ηλείας και όχι μόνο. . Πιστεύουμε ότι το χωριό μας χάρις το Λαογραφικό μας Μουσείο θα συνεχίζει να έχει ζωή , παρότι καθημερινά συρρικνώνεται.»

Στο Belvedere της ειδυλλιακής Καλίδονας

Οι διαδικτυακοί επισκέπτες του visit-olympia μπορούν να πάρουν τις παρακάτω πληροφορίες για το Λαογραφικό Μουσείο της Καλίδονας:

«Στην ειδυλλιακή Καλίδονα, την οποία οι Ενετοί αποκαλούσαν Belvedere που σημαίνει «ωραία θέα», ο επισκέπτης έχει την χαρά να μπορεί να επισκεφτεί ένα σπουδαίο Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, μεράκι και απεριόριστο σεβασμό στην ιστορία του τόπου.
Στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο πέτρινο κτίριο, το οποίο παλιότερα χρησιμοποιούταν ως δημοτικό σχολείο. Στους χώρους του φιλοξενεί δεκάδες εκθέματα από μιαν άλλη εποχή.

Εργαλεία, οικιακές συσκευές, αργαλειούς, λάμπες, υφαντά, έπιπλα. Κάθε αντικείμενο φέρνει τον επισκέπτη πιο κοντά, με την ιστορία των κατοίκων της Καλίδονας και με ασχολίες και συνήθειες που έχουν πια χαθεί από τις ζωές μας, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και το πέρασμα των ετών.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος