FOLLOW US: facebook twitter

Το κουτί της Πανδώρας

Ημερομηνία: 26-03-2022 | Συντάκτης:

Του Γεωργίου Θ. Ντοά,
Δικηγόρου


Μετά από 33 μήνες της νεοφιλελεύθερης εξουσίας, έχουν αποκαλυφθεί πλήρως τα δομικά χαρακτηριστικά της.
Οι Κυβερνητικοί δηλητηριάζουν τη δημοκρατία, αφαιρώντας από τον πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη, νομοθετώντας ακατάπαυστα υπέρ του νεοφεουδαρχικού καπιταλισμού.
Κραυγάζουν «γενηθήτω φως» και γίνεται φως λαμπρό, για να υπηρετούνται πιο καθαρά, πιο εύκολα τα μεγάλα συμφέροντα των νεοπατρικίων.
Κραυγάζουν «γενηθήτω σκότος» και γίνεται σκοτάδι πηχτό, για να συνθλίβονται πιο άναρχα, πιο αποτελεσματικά μέσα σε αυτό, οι μεγάλες μάζες των νεοπληβείων.
Συμπεριφέρονται ως μεσαιωνικοί αφέντες προς τους δούλους τους, δίνοντας στους φτωχούς ασήμαντα επιδόματα-φιλοδωρήματα, ενώ στενάζουν και η ανεξέλεγκτη ακρίβεια στα βασικά αγαθά, απειλεί την επιβίωσή τους.
Ωθούν βίαια τους μικρομεσαίους, στο κατρακύλισμά τους σε κατώτερη βαθμίδα της ταξικής ιεραρχίας και της οικονομικής κλίμακας, έως ακόμη και στην περιθωριοποίησή τους.
Έχουν ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για να βγαίνουν από αυτό τα δεινά και οι εφιάλτες, ακόμη και για τη μεσαία τάξη που βλέπει με τρόμο την εκρηκτική μείωση των εισοδημάτων της.
Κλιμακώνουν καθημερινά την τοξική ρητορική τους για τη δήθεν ανάπτυξη της χώρας, ενώ η οικονομική κρίση γίνεται ανθρωπιστική και επισιτιστική μεγάλης κλίμακας.
Ψεύδονται ισχυριζόμενοι ότι η εκρηκτική άνοδος του τιμαρίθμου, είναι αποτέλεσμα του Ουκρανικού πολέμου, αφού η άνοδος άρχισε πολύ πιο πριν.
Δε φορολογούν τις εταιρίες παροχής πετρελαίου, ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, που εν μέσω καλπάζουσας ακρίβειας, έχουν μέχρι τώρα, κέρδη άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.
Δε μειώνουν το Φ.Π.Α. και άλλους ειδικούς φόρους, στα βασικά είδη διατροφής, όπως σιτάρι, ψωμί, λαχανικά, λάδι, κρέατα, ψάρια.
Οι Κυβερνητικοί ισοπεδώνουν την υπόσταση των ανθρώπων ως πολιτικών και κοινωνικών όντων, για να μένουν σιωπηλοί μπροστά στα δεινά η να απέχουν από το δημόσιο χώρο.
Εκβιάζουν τη συναίνεση του λαού σε ό,τι λένε και σε ό,τι πράττουν, για να περιστρέφονται όλα γύρω από τον κυβερνητικό άξονα της καθεστωτικής, αποκλίνουσας λογικής και ηθικής, στη διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων.
Ασκούν την εξουσία ως να έχουν υπογράψει συμβόλαιο με την αιωνιότητα.
Κραυγάζουν ακατάπαυστα αλαζονικά, πως είναι και οι του μέλλοντος εξουσιαστές, ως οι «εκλεκτοί και οι άριστοι», οι αυθεντικοί φορείς της αγάπης προς την πατρίδα και οι μόνοι εγγυητές της ισχύος της.
Η Πανδώρα γράφτηκε στην αρχαιοελληνική μυθολογία, το κουτί της όμως έμεινε ανοιχτό.
Ο λαός θα το κλείσει!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος