FOLLOW US: facebook twitter

Το ιερό φως «αγκάλιασε» τη Γαστούνη

Ημερομηνία: 17-04-2024 | Συντάκτης:

Εντυπωσιακή η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Δήμο Πηνειού

Από την Ιερή Γη της Ηλείας, στη Γαλλία και τον κόσμο

«Πολίτες του Δήμου Πηνειού, η Ιερή Φλόγα, το Αθάνατο Ολυμπιακό Φως, καίει περήφανα στην καρδιά της Γαστούνης συμβολίζοντας τις διαχρονικές αξίες της Ελπίδας, της Παγκόσμιας Ειρήνης, του Ευ Αγωνίζεσθαι και της Ευγενούς Άμιλλας»· με αυτήν την υψίστου συμβολισμού και περιεχομένου φράση, η πόλη της Γαστούνης υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Τρίτης.

Κατά τη διάρκεια της λαμπερής εκδήλωσης για τη διέλευση του ιερού φωτός, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο Δήμος Πηνειού τίμησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και μέλος της ΕΟΕ κ. Αθανάσιο Βασιλειάδη και την Γαλλίδα Εκπρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων ‘Παρίσι 2024’ και μορφωτική ακόλουθο για θέματα Αθλητισμού της Γαλλικής Πρεσβείας κα. VeroniqueBruez.

Στα διαχρονικές αξίες που συμβολίζει το ιερό φως αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. “Υποδεχόμαστε σήμερα την Ολυμπιακή Φλόγα με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στα διαχρονικά μηνύματα που μεταφέρει.

Το Αθάνατο Ελληνικό Φως, παγκόσμιο σύμβολο Ειρήνης, Ελπίδας, Αθλητισμού και Ευγενούς Άμιλλας, ξεκινά το ταξίδι του από τον τόπο μας, την Ιερή Γη της Ηλείας, για να αγκαλιάσει την ανθρωπότητα και να μεταλαμπαδεύσει τις πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει.

Σε μία περίοδο που η οικουμένη δοκιμάζεται από πολεμικές συγκρούσεις, επισιτιστικές και αξιακές κρίσεις, τα μηνύματα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της αδελφοσύνης και της ευγενούς άμιλλας φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Είθε το Ιερό Φως να συνεγείρει τις συνειδήσεις μας, να εξυψώσει το επίπεδο ηθικής εγρήγορσής μας αλλά και να ενισχύσει την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών”.

Σε πρώτο πλάνο τα παιδιά

Οι εκδηλώσεις για την διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησαν αρκετή ώρα πριν την άφιξη του ιερού φωτός. Μισή ώρα μετά τις τρεις, μαθητές και μαθήτριες του 2ουΔημοτικού Σχολείου Γαστούνης παρουσίασαν ένα εξαιρετικής αισθητικής δρώμενο- ωδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με απαγγελίες ποιημάτων και την παρουσίαση εντυπωσιακών χορογραφιών, τα παιδιά σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας για τα πανανθρώπινα μηνύματα της Εκεχειρίας, του Ιδεώδους του Αθλητισμού και της Ευγενούς Άμιλλας που «καλλιεργήθηκαν» στην Ηλειακή Γη και «αγκαλιάζουν» την ανθρωπότητα.

Αμέσως μετά τη διέλευση της Φλόγας, λίγο μετά τις πέντε, ο Δήμος Πηνειού διοργάνωσε τον Δρόμο της Εκεχειρίας· πρόκειται για ένα συμβολικό αγώνισμα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της πόλης και έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων.

Αμέσως μετά το πέρας των αγωνισμάτων, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν έπαινο και αναμνηστικό μετάλλιο ενώ οι νικητές και οι νικήτριες κάθε ηλικιακής κατηγορίες στέφθηκαν με κότινους. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Δήμος Πηνειού θέλησε αναδείξει την Ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ως μία έκκληση για παύση των εχθροπραξιών και συνάμα ως εφαλτήριο ευαισθητοποίησης της ανθρωπότητας ευαισθητοποίησης της ανθρωπότητας για την αξία της Ειρήνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος