FOLLOW US: facebook twitter

Το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού στο Βουκουρέστι μέσω Erasmus+

Ημερομηνία: 19-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
«Το δίλημμα των εφήβων: Φιλο-κοινωνική ή Μη κοινωνική συμπεριφορά»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της δεύτερης, μικρής διάρκειας ανταλλαγής ομάδων μαθητών/τριών του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ201 με τίτλο «Το δίλημμα των εφήβων: Φιλο-κοινωνική ή Μη κοινωνική συμπεριφορά», που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστιτης Ρουμανίας το διάστημα 8/4 έως 12/4, στις οποίες συμμετείχε το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε στρατηγική σχέση για τη σχολική εκπαίδευση με οριζόντια προτεραιότητα τον κοινωνικό αποκλεισμό.. Το πρόγραμμα  αντιμετωπίζει το θέμα της ένταξης-αποκλεισμού υπό το πρίσμα της φιλο-κοινωνικής και αντι-κοινωνικής συμπεριφοράς. Ιδίως μέσα από καινοτόμες και ολοκληρωμένες προσεγγίσεις προωθεί την κυριότητα των κοινών αξιών, όπως η ισότητα, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των φύλων, της μη διάκρισης και της κοινωνικής ένταξης και τις εντάσσει  σε μια γενικότερη θεωρητική υπεύθυνης και φιλο-κοινωνικής διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Στο πλαίσιο της δεύτερης αυτής μαθητικής ανταλλαγής, 6 μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Αθανάσιο Δεληπάλλα, και την υπεύθυνη του προγράμματος, φιλόλογο, κ. Αννίτα Λάκκα, επισκέφτηκαν την έδρα του σχολείου-εταίρου, τουCollegiuluiNationalIonNeculce, στο Βουκουρέστι. Τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δράσεις συντονιζόμενες από το σχολείο φιλοξενίας. Ταυτόχρονα είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των υπόλοιπων σχολείων/εταίρων, να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές από τη σχολική τους ζωή, να παρουσιάσουν τις δράσεις που ως τώρα έχουν υλοποιήσει στα σχολεία τους στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και υλικό που είχαν ετοιμάσει αναφορικά με τις παραδόσεις του τόπου τους. «Το ταξίδι αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να γνωρίσουμε από κοντά τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής δύο γειτονικών, βαλκανικών χωρών, με τις οποίες μας ενώνουν κοινοί δεσμοί. Οι δράσεις του προγράμματος στο σχολείο μας συνεχίζονται και θα εντατικοποιηθούν τη νέα σχολική χρονιά, οπότε θα εστιάσουμε στις επιμέρους μορφές κοινωνικού αποκλεισμού υπό την καθοδήγηση των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα», δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Αννίτα Λάκκα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος