FOLLOW US: facebook twitter

Το γέλιο και η σάτιρα στα καλύτερά τους!

Ημερομηνία: 26-02-2024 | Συντάκτης:

Υπέροχη βραδιά πρεμιέρας για την παράσταση “ΘΕΕ ΜΟΥ τι σου κάναμε;” από την Θ.Ο “Παρεμβάσεις” Αμαλιάδας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μετά από μία υπέροχη βραδιά πρεμιέρας με πολύ γέλιο,  αλλά και ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, η  Θεατρική Ομάδα «Παρεμβάσεις» των Εθελοντών Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης δήμου Ήλιδας συνεχίζει τις παραστάσεις της έως και την  Κυριακή (3/3/2024), πλην Τρίτης 27/2/2024,  στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας με την κωμωδία του Φιλίπ Ντε Σοβερόν με τίτλο: «ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ???!!!» σε θεατρική μεταφορά & διασκευή του Λάκη Λαζόπουλου.  Η  σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Μποσδούκου.

 Και οι τρεις παραστάσεις της ομάδας, στέφθηκαν με επιτυχία, οι θεατές απόλαυσαν κάθε λεπτό της παράστασης που κύλησε σε γρήγορους ρυθμούς με πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις στη πλοκή της υπόθεσης που συνδύαζε άψογα την κωμωδία με τη σάτιρα. Γέλασαν, διασκέδασαν αλλά ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία μέσω του Χαλδαίου να δουν μια άλλη πλευρά της πραγματικότητας στη σύγχρονη πολυπολιτισμική ελληνική κοινωνία όπου ένα τυπικό ελληνικό ζευγάρι  προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι έχει γαμπρούς…  αλλόφυλους. Η παράσταση θίγει το θέμα του συγκεκαλυμένου ρατσισμού μόνο που στο τέλος φαίνεται πως…  η αγάπη είναι εκείνη που νικά! Το ζευγάρι Απόστολος και Μαρί ερμηνεύουν ο Αλέξανδρος Μπουσδούκος και η Βιβή Χριστοπούλου, με μια πλειάδα ηθοποιών στο πλευρό τους , γαμπροί και κόρες  του ζεύγους, απίθανα δίδυμα όλοι τους, σε μια καλοδουλεμένη παράσταση που θα ικανοποιήσει κάθε θεατρόφιλο. Άλλωστε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου ήταν μια επιβράβευσης της ωραίας αυτης προσπάθειας, από μια ομάδα που μας έχει συνηθίσει σε καλές παραστάσεις, με αξιόλογες ερμηνείες.  

Τι θα δούμε στο έργο

Ένα ζευγάρι συντηρητικών «καραμανλικών» μεσοαστών από τη Χαλκίδα, προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι οι τρεις από τις τέσσερις κόρες του παντρεύτηκαν γαμπρούς εντελώς «διαφορετικούς» από τις προσδοκίες τους και από τα πρότυπα που τις έχουν μεγαλώσει.. Εναποθέτουν λοιπόν τις ελπίδες τους στην τέταρτη κόρη για ένα παραδοσιακό ορθόδοξο γάμο. Θα ακουστούν οι προσευχές τους; Η συνέχεια… επί σκηνής!

Παίζουν με σειρά εμφάνισης

Απόστολος; Αλέξανδρος Μπουσδούκος

Μαρί: Βιβή Χριστοπούλου

Άννα: Γιώτα Τσεριώνη

Έλενα: Αλεξάνδρα Ψαρρή

Τζοάνα: Γιετμίρα Αμαλία Γιάντσαϊ

Ελμίνα:  Αγγελική Κανελλοπούλου

Νταμιάν; Τάσος Φραγκιάς

Σιάο: Ιβάν Ιβάνοβ

Ρασίντ: Γιάννης Τσοκάκης

Κωνσταντίνος: Γεράσιμος Λάβδας

Μπαμπάς Κοφί: Μάκης Τσεκούρας

Μαμά Κοφί: Πίτσα Δημοπούλου

Νατάσα: Ζωή Μποβολέτη

Ψυχολόγος: Χαρά Θεοφιλοπούλου

Ημέρες παραστάσεων: από Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 3 Μαρτίου, εκτός Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 2024.

Ώρα έναρξης: 8.45 μ.μ. Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας (Δημοτικό Θέατρο).

Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 6942845028 & 6947892508.

Ημέρες παραστάσεων 23,24,25,26,28 και 29 Φεβρουαρίου και 1,2 και 3 Μαρτίου 2024. Ώρα έναρξης: 8:45 μ.μ.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6947892508 & 6942845028


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος