FOLLOW US: facebook twitter

Συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους σήμερα το πρωί στην ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 26-02-2024 | Συντάκτης:

Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ηλείας – Από όλα τα μπλόκα του νομού προσυγκέντρωση στον κόμβο Αγίου Γεώργιου στον Πύργο  στις 11 π.μ

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Στις επάλξεις βρίσκονται σταθερά και αταλάντευτα ο αγρότες της Ηλείας που συνεχιζουν  δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους μετά την επιστροφή τους από την Αθήνα παραμένοντας στα τρία μπλόκα του νομού, ενώ σήμερα  στις 11 το πρωι δημιουργούν κοινό μέτωπο και οργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους  μπροστά από το κτίριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν τόσο η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, όσο και οι αγρότες που όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται στα μπλόκα σε Λεχαινά, Γαστούνη και Πύργο. Μάλιστα, την Παρασκευή ολοι μαζί συγκεντρώθηκαν στο μπλοκο που βρίσκεται στην διασταύρωση της Γαστούνης προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο Πατρών –Πύργου, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν. Τότε μόνο θα επιστρέψουν στα χωράφια τους και ζήτησαν από τον κόσμο να συνεχίσει να στηριζει τον αγώνα τους. Παράλληλα με την παρουσία τους στήριξαν και τον αγώνα των συνταξιούχων στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, που όπως όλα αυτά τα χρόνια πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις των αγροτών καθώς και στο σημερινό συλλαλητήριο:

«Όπως αποφασίσαμε, παραμένουμε στα μπλόκα, συνεχίζουμε τον αγώνα, διότι από αυτά τα ψίχουλα που έδωσε η κυβέρνηση δεν ικανοποιούνται τα βασικά μας αιτήματα στο σύνολό τους. Για το λόγο αυτό κλιμακώνουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν οι διεκδικήσεις μας. Έχουμε μαζί μας τον λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και όλο τον κόσμο και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κατάσταση. Να μη μας λοιδορεί ο κ. Μητσοτάκης και να μη λέει ότι θα κουραστούμε και θα πάμε σπίτια μας. Εμείς συνεχίζουμε με διάφορες δράσεις από εδώ και πέρα.

Την Δευτέρα το πρωί συντονισμένα η ομοσπονδία και τα υπόλοιπα μπλόκα της Ηλείας, θα κάνουμε αρχικά μια προσυγκέντρωση στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια στις 11 το πρωί  με τα τρακτέρ θα  διαδηλώσουμε μέσα στον Πύργο και θα καταλήξουμε στο κτίριο της ΠΕ Ηλείας  για παράσταση διαμαρτυρίας. Θα είμαστε όλοι εκεί να διεκδικήσουμε και να φωνάξουμε για ακόμα μια φορά για τα δίκια μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος