FOLLOW US: facebook twitter

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ημερομηνία: 26-03-2024 | Συντάκτης:

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών παρουσίασε την  περασμένη Πέμπτη σε μία εξαιρετική εκδήλωση, το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, καθώς και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γιάννης Γυφτοχρήστος.

Οι μαθητές μέσω αυτού ήρθαν σε επαφή με την έννοια του σχολικού εκφοβισμού. Αποτέλεσαν οι ίδιοι οι μαθητές θύτες και θύματα μιας σειράς από περιστατικά  σχολικού εκφοβισμού, ώστε μέσα από τη βιωματική προσέγγιση του θέματος να συνειδητοποιήσουν τη βαρύτητα που ελλοχεύει ο σχολικός εκφοβισμός. Στόχοι η ενημέρωση, η κατανόηση και η αποφυγή τέτοιων συμπεριφορών. Το βίντεο προβλήθηκε επίσης και στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών.

Στο βίντεο οι μαθητές παίρνουν τους ρόλους των θυτών και του θύματος. Στο σενάριο ένα παιδί έρχεται αντιμέτωπο με τον σχολικό εκφοβισμό (bullying), από τους συμμαθητές του, οποίοι τον κοροϊδεύουν, τον αποκλείουν από ομαδικές δραστηριότητες και δεν θέλουν επαφές μαζί του. Βλέπουμε λοιπόν πώς ο μαθητής-θύμα αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση και σιγά-σιγά κλείνεται στον εαυτό του και απομονώνεται ταυτόχρονα παρακολουθούμε μία άλλη ομάδων μαθητών η οποία αντιδράει σε αυτή την κατάσταση μιλάει με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για να βοηθήσει το συμμαθητή τους. Το σχολείο έχει ενεργό ρόλο σε όλο αυτό καθώς ενημερώνει άμεσα τους γονείς των παιδιών και συνάμα έρχεται σε επικοινωνία με τον ίδιο μαθητή- θύμα αλλά και με την ομάδα του θυτών. Στο τέλος του βίντεο βλέπουμε τους μαθητές να κατανοούν το λάθος τους, να ζητάνε συγνώμη και όλοι μαζί να ξαναγίνονται ομάδα.

Στη δημιουργία του βίντεο συνετέλεσαν από κοινού οι Λαμπροπούλου Παρασκευή (ΠΕ 91.01) και Κατσέλη Βασιλική – Μαρία (ΠΕ 79.01) σενάριο, σκηνοθεσία, φωτογραφία και μουσική επιμέλεια.Μοντάζ : Βάσω Τσαμπά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος