FOLLOW US: facebook twitter

Το Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα βιβλίου!

Ημερομηνία: 24-04-2024 | Συντάκτης:

Στις 23 Απριλίου 2024, στο Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO, προς τιμήν δύο μεγάλων δημιουργών της παγκόσμιας λογοτεχνίας, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και βιβλιοφάγοι, γίναμε μια μεγάλη αναγνωστική παρέα σε μια εκδήλωση – γιορτή, και βιώσαμε μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή μας με το βιβλίο,ελπίζοντας να ενθαρρύναμε τα παιδιά μας, να ανακαλύψουν την απόλαυση της ανάγνωσης.

Ξετυλίξαμε, λοιπόν,την κόκκινη κλωστή των ιστοριών και πλέξαμε ένα μαγικό χαλί. Πετάξαμε στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μέρη κοντινά και μακρινά, σε μέρη φανταστικά. Πετάξαμε πάνω από τα σύννεφα, φτάσαμε στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, στην Ουρανούπολη και από κει στο Αστρικό χωριό. Πετάξαμε με το δέντρο που είχε φτερά και συναντήσαμε τον Ξένο, τον Ισιντόρ, το παλιόπαιδο και τα παιδιά στο Λαμαγάρι και στη Βαγία.

Βρεθήκαμε σε παραμυθένια μέρη με τη μαρμελαδού, τον παραγιό και τη λαίμαργη βασιλοπούλα, ακούσαμε την πολυλογού, συναντήσαμε τον Δον Κιχώτη, ιππότες με πανοπλία και κράνος, τον Έλμερ και τη γάτα τη Μαγδάλω, βρήκαμε κρυμμένες ευχές και ανάποδες.

Και μετά η αγάπη… Κολυμπήσαμε με τα δελφίνια στα βαθιά, περπατήσαμε το δρόμο για την αγάπη,ζήσαμε την υπέροχη αγάπη του αλόγου και της λεύκας, κοιτάξαμε μεγάλα χαμόγελα που δεν σκοτεινιάζουν ποτέ, ρωτήσαμε αν τελειώνει ποτέ η αγάπη.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με τα παιδιά της Γ΄ και της Ε΄ τάξης και το τραγούδι της Χαράς, απολαύσαμε αναγνώσεις από τους γονείς των παιδιών, τη γιαγιά Φανή Γκιόκα, την αντιδήμαρχο Έλενα Μπαγιώργου, τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Επιταλίου και από εκπαιδευτικούς του σχολείου. Αγαπημένες μας, Δέσποινα, Ανδρεάνα, Ειρήνη, Έλενα, Φρόσω, Λυδία, Γεωργία, Φανή, Ρόη, Δέσποινα, Ράνια, Διαμάντω, Ειρήνη, Μαρία, Νίκη, Ελένη, Αθηνά, Γιώργο, Αναστασία, Αγνή, Κωνσταντίνε, Γεωργία θερμά σας ευχαριστούμε. Ευχόμαστε η επόμενη συνάντηση στο σχολείο μας να μην αργήσει.

Χαρήκαμε πολύ το ταξίδι μας στον κόσμο του βιβλίου. Συγκινηθήκαμε γεμίσαμε συναισθήματα και ελπίδα. Και όπως λέει η συγγραφέας E. Kadono στο φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου «το να αρχίσεις να διαβάζεις ένα βιβλίο είναι σαν να ανοίγεις μια πόρτα σε ένα διαφορετικό κόσμο. Δεν κλείνει στο τέλος της ιστορίας, μια άλλη πόρτα περιμένει πάντα εκεί να ανοίξει. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να βλέπουν τον κόσμο με διαφορετική ματιά πολύ μετά την ανάγνωση μιας ιστορίας, και είναι η αρχή κατά μία έννοια. Και νομίζω ότι αυτό είναι η αληθινή απόλαυση της ανάγνωσης».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος