FOLLOW US: facebook twitter

Το… αδιαχώρητο και στον Πύργο για τις ταυτότητες!

Ημερομηνία: 23-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πάνω από 40 άτομα καθημερινά στην Ασφάλεια, με σειρά προτεραιότητας η εξυπηρέτηση

-Θρησκευτικές δοξασίες η συνηθέστερη αιτία αλλαγής

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Το… αδιαχώρητο επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Γραφείο Έκδοσης Ταυτοτήτων της Ασφάλειας Πύργου,  αφού δεκάδες πολίτες έχουν προστρέξει να αντικαταστήσουν τις ταυτότητές τους, για να… αποφύγουν να βγάλουν τις νέες ταυτότητες-κάρτες στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Από την περασμένη εβδομάδα, το ενδιαφέρον για ανανέωση της αστυνομικής ταυτότητας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι αρμόδιοι αστυνομικοί να δίνουν αριθμημένα χαρτάκια με σειρά προτεραιότητας στους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθημερινά περνούν από την Ασφάλεια Πύργου τουλάχιστον 40 με 50 άτομα για αυτόν τον λόγο. Ωστόσο, η δυνατότητα εξυπηρέτησης του Γραφείου Έκδοσης Ταυτοτήτων εξαντλείται στα 18 με 22 άτομα την ημέρα, αφού η διαδικασία έκδοσης νέου Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας απαιτεί τουλάχιστον 20 λεπτά.

«Πρέπει να έρθει κάποιος στις 7 το πρωί για να πάρει το χαρτάκι με τον αριθμό. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν δείξει τέτοιο ενδιαφέρον. Χθες ήρθε κάποιος στις 7:20 και πήρε το νο14. Φανταστείτε πόσο αυξημένη είναι η προσέλευση. Με τον ρυθμό που βλέπουμε αυτές τις ημέρες, είναι δεδομένο ότι έτσι θα πηγαίνουν οι μέρες από δω και πέρα…» σημείωσε χαρακτηριστικά στην Πρωινή.

Ο Άγιος Πορφύριος και το… σύστημα του Αντίχριστου

Η βασικότερη αιτία της απότομης αύξησης των πολιτών που θέλουν να αλλάξουν ταυτότητα, είναι η εφαρμογή νέας διαδικασίας από τα τέλη του επόμενου μήνα και η σύνδεσή με θεολογικές θεωρίες και θρησκευτικές δοξασίες που κινούνται στα όρια της συνωμοσιολογίας και της μεταφυσικής.

«Μόλις μπήκα μέσα στο γραφείο της Αστυνομίας και έκανα τον σταυρό μου, κόλλησε το σύστημα της νέας ταυτότητας. Αυτό δεν είναι σημάδι ότι είναι του Αντίχριστου; Τυχαίο; Εγώ δεν τη θέλω την κάρτα-ταυτότητα για θρησκευτικούς λόγους και ήρθα να βγάλω την καινούρια προτού αλλάξουν. Με τόσα που ακούω, έχω επηρεαστεί. Αφού λένε ότι Άγιος Πορφύριος τα είχε προβλέψει…»

Αυτά είναι μερικά από τα λόγια ανώνυμης μαρτυρίας μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην «Πρωινή», η οποία επισκέφθηκε χθες το πρωί το Γραφείο Έκδοσης Ταυτοτήτων της Ασφάλειας Πύργου για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Οι νέες ταυτότητες που θα εκδίδονται, θα έχουν τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα αναγράφουν όνομα, επίθετο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης και λήξης (θα έχουν δεκαετή ισχύ), τον αριθμό της ταυτότητας και τον ΑΜΚΑ. Το κόστος έκδοσης είναι 10 ευρώ.

Στο Αστυνομικό Τμήμα θα υπάρχουν ειδικοί υπολογιστές, θα παίρνουν βιομετρικά και ψηφιακά υπογραφή στο τάμπλετ. Η ταυτότητα δεν θα εκδίδεται στο κάθε Αστυνομικό Τμήμα, αλλά μετά από λίγες μέρες θα πηγαίνει στο ίδιο σύστημα για την έκδοση διαβατηρίων και θα εκδίδεται κεντρικά, θα αποστέλλεται πίσω με την ίδια διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για τα διαβατήρια και θα αποστέλλεται στα ΑΤ.

Όλη η διαδικασία θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι μελλοντικά να ενοποιηθεί η διαδικασία ταυτότητας και διαβατηρίου με διάρκεια ισχύος δέκα χρόνια και για τα δύο, με μία αίτηση και ένα παράβολο 10 ευρώ για το γενικό πληθυσμό και 5 ευρώ για τους πολύτεκνους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος