FOLLOW US: facebook twitter

«Τιμώντας την μητέρα, τιμούμε την ίδια τη ζωή»

Ημερομηνία: 14-05-2024 | Συντάκτης:

Λιτή και σεμνή εκδήλωση για την Γιορτή της μητέρας από το Λύκειο των Ελληνίδων του Πύργου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου  διοργάνωσε  την Κυριακή το πρωί μια λιτή αλλά βαθιά ανθρώπινη εκδήλωση για την Γιορτή της μητέρας, επιστρατεύοντας το συναίσθημα και τον σεβασμό όλων για την μάνα, τον άνθρωπο που μας φέρνει στη ζωή και βρίσκεται πάντα κοντά μας είτε ως φυσική παρουσία είτε σφραγίζοντας την καρδιά μας όταν φεύγει.

Το πρωί της Κυριακής τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και στην συνέχεια έδωσαν ραντεβού στο Επαρχείο, όπου για μια ακόμα φορά βρέθηκαν όλες μαζί για να χαρούν την παρουσία των μανάδων στη ζωή τους και να θυμηθούν γλυκά την απουσία τους.

Για τον ρόλο της μητέρας και την σημασία της στη ζωή του κάθε ανθρώπου όπως και στην συμβολή της  στο  θεσμό της οικογένειας  και στην κοινωνία, μίλησε η κ. Δώρα Ντοά-Λινάρδου, που τόνισε μεταξύ άλλων οτι: «Τιμώντας την σημερινή μέρα, την Γιορτή της μητέρας, είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αγάπη μας προς τη μάνα, κάθε μάνα, τη βιολογική, τη θετή. Αυτή που γεννά, που μεγαλώνει και ανατρέφει το μέλλον, τη συνέχεια της ζωής.»

Τιμώντας την μητέρα ώς ύπαρξη και ως ιδέα, τιμούμε την ίδια τη ζωή. Όλες μαζί, μέλη και φίλες του Λυκείου Ελληνίδων, γυναίκες κάθε ηλικίας, πέρασαν ένα όμορφο πρωινό με καφέ και γλυκό, με ωραίες συζητήσεις και αναπολήσεις, ιστορίες για τις μανάδες και κυρίως αυτές που σε δύσκολους καιρούς κατόρθωσαν να κρατήσουν το τιμόνι σταθερά, να αντέξουν, να εξελιχθούν και να προοδεύσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia