FOLLOW US: facebook twitter

Τιμητικό βραβείο στην Αντωνία Κουτσούκου για την προσφορά της

Ημερομηνία: 28-03-2024 | Συντάκτης:

-Η καθηγήτρια Ιατρικής από την Αμαλιάδα με το ισχυρό αποτύπωμα στην ιατρική επιστήμη 

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Η συνολική προσφορά της στην ιατρική επιστήμη και οι σημαντικές υπηρεσίες της στο χώρο της Ιατρικής, αποτέλεσαν τα στοιχεία εκείνα που οδήγησαν στην βράβευση της καθηγήτριας Ιατρικής από την Αμαλιάδα, Αντωνίας Κουτσούκου.

Η κα Κουτσούκου, μαζί με άλλες επτά ιατρούς, τιμήθηκε από την Επιτροπή γυναικών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ως αναγνώριση για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στον τομέα της ιατρικής, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά τους στην ιατρική επιστήμη.

Η Αντωνία Κουτσούκου, αδελφή του πρ. βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα και μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο ακολούθησε το δρόμο της Ιατρικής, καταγράφοντας λαμπρή καριέρα. Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών- ΕΚΠΑ, Πνευμονολόγος- εντατικολόγος, διευθύντρια της Μονάδας ΜΕΘ Σωτηρία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου μέχρι τις 31/8/2023.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο αφυπηρέτησε από τη θέση της  Διευθύντριας της  Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”. Επί της θητείας της προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες την περίοδο του κορωνοϊού και το έργο της κλινικής της είχε ως αποτέλεσμα την άντληση  μιας δυνατής χορηγίας  από τη Eurobank, με την οποία ανακαινίστηκε η  Ειδική Μονάδα Λοιμώξεων Αναπνευστικού (Ε.Μ.Λ.Α.) της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής  του νοσοκομείου.

Η Αντωνία Κουτσούκου έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στο χώρο της Ιατρικής, υπηρετώντας επί σειρά ετών το Ε.Σ.Υ. , με πλούσια μετεκπαίδευση στο εξωτερικό, εξαιρετική πορεία ως καθηγήτρια  στα πανεπιστημιακά έδρανα στην εντατική θεραπεία, πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Τίμησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ανέδειξε τις ατελείωτες δυνατότητές του.

Οι βραβεύσεις των οκτώ γυναικών ιατρών έγιναν από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, όπου η κα Κουτσούκου είναι σύμβουλος διοίκησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας καθώς και διακεκριμένοι ιατροί και επιστήμονες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος