FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην 117 Π.Μ Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 09-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Αναφορές στη αναβαθμισμένη μονάδα στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΑ

 

Κορυφώθηκαν χθες το πρωί στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στο χώρο της πρώην μοίρας 339 έγινε όπως πάντα η σεμνή τελετή με την επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και παρουσία του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου.

Στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραχου  (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, για την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, που αναγνώστηκε από τον Υπασπιστή του Διοικητή της 117 ΠΜ, έγινε αναφορά στις πρόσφατές θυσίες των αεροπόρων Γιώργου Μπαλταδώρου και Νικόλαου Βασιλείου που ήρθαν να προστεθούν δίπλα στα ονόματα αρκετών ακόμα πεσόντων, στον βωμό του καθήκοντος. “Θυσίες που επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά ότι τις σελίδες της λαμπρής μας ιστορίας τις έγραψαν άνθρωποι με όραμα, επιμονή, σχέδιο, διορατικότητα και αυταπάρνηση, βάζοντας το καθήκον υψηλότερα από τον εαυτό τους, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου να υπηρετήσουν τα ιδανικά τους. Σε όλους αυτούς και ειδικότερα σε όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του καθήκοντος υπηρετώντας την πατρίδα οφείλουμε σεβασμό, ένα μεγάλο ευχαριστώ και τιμή, γιατί η θυσία σε περίοδο ειρήνης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από αυτήν σε περίοδο πολέμου”.

Ο Αρχηγός του ΓΕΑ τόνισε πως “…η Πολεμική Αεροπορεία παραμένει ο βασικός εκφραστής της εθνικής μας ισχύος, εγγυάται την αποτροπή και μαζί με τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημιουργία ενός ισχυρού αμυντικού μηχανισμού στον οποίο στηρίζεται η πολιτική της Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, συνδράμει και αναζητά επιπλέον τρόπους συνεισφοράς στην ελληνική κοινωνία και στον έλληνα πολίτη με το κοινωνικό της έργο”. Σημείωσε δε, πως παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η χώρα σε δημοσιονομικό επίπεδο, παρέμεινε ως επιδίωξη και χρέος για την Πολεμική Αεροπορία  η μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, η αποτελεσματική λειτουργία και η διαρκής ανάπτυξη της μαχητικής ικανότητας.

Η αναφορά στην Ανδραβίδα

Η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, μνημονεύτηκε απο τον Αρχηγό του ΓΕΑ, ως ένα το διεθνές κέντρο επιχειρησιακής ικανότητας. “Η ΠΑ με προσεκτικά βήματα και μέσα από οργανωτικές βελτιώσεις, ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου της, όπως γίνεται με το πρόγραμμα αναβάθμισης των Α/Φ F-16 σε επίπεδο VIPER, της ένταξης νέου εκπαιδευτικού Α/Φ TECNAM 2002 σε αντικατάσταση του Τ-41 μετά από 50 έτη προσφοράς στο στάδιο επιλογής των Ικάρων, καθώς και με την αναβάθμιση της Καλαμάτας και της Ανδραβίδας σε διεθνή κέντρα βασικής εκπαίδευσης αέρος και επιχειρησιακής ικανότητας αντίστοιχα, αλλά και με την επαύξηση της διαθεσιμότητας των μεταφορικών Α/Φ, Ε/Π και των Α/Φ Μ-2000, επιδιώκει την απόλυτη υλοποίηση της Αποστολής της που είναι να «πετάει, να μάχεται και να νικάει», όταν και όπου χρειαστεί…”

Παρουσίες

Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι του, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι δήμων του νομού. Τις στρατιωτικές αρχές μεταξύ άλλων εκπροσώπησαν ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας και Διοικητής του ΚΕΑΤ Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Ζολώτας, ο διοικητής της 117 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Γιαπιτζής, καθώς και επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού, απόστρατοι του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού κ.α. Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας, δίπλα στο διοικητήριο της μονάδας και κατάθεση στεφάνων. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ιπτάμενα όπλα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και αεροσκάφη όπως F4, Mirage 2000 και F16.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος