FOLLOW US: facebook twitter

Τίμησαν τη μνήμη των συναδέλφων τους…

Ημερομηνία: 25-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Συγκίνηση στο μνημόσυνο των πυροσβεστών στην Αρτέμιδα

Τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων τους Θανάση Νιάρχου, Γιάννη Δρακόπουλου και Ανδρέα Τζούμα τίμησαν χθες το πρωί οι πυροσβέστες της Ηλείας, με την τέλεση μνημοσύνου στη μαρτυρική στροφή του επαρχιακού δρόμου Ζαχάρως-Αρτέμιδας.

Συγγενείς και φίλοι των νεκρών πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων βρέθηκαν για 15η συνεχόμενη χρονιά στο μαρτυρικό σημείο, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους τρεις ήρωες, που θυσιάστηκαν άδικα για να σώσουν τους συμπολίτες τους από την πύρινη κόλαση του 2007.

Το κλίμα ήταν για μία ακόμα φορά συγκινητικό, αφού κανένας δεν έχει ξεχάσει όλα όσα συνέβησαν πριν από δεκαέξι χρόνια.

Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος, ο διοικητής ΠΥ Πύργου, Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, ο διοικητής του ΠΚ Κρεστένων, Κώστας Δρακόπουλος, και ο Γραμματέας Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών και Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Διονύσης Κοτσώρης.

Παρών ήταν επίσης ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

«Για άλλη μια φορά στεκόμαστε μπροστά από το μνημείο των θυμάτων της τραγικής πυρκαγιάς, οι μνήμες είναι ζωντανές, η θλίψη πάντοτε μπροστά σε αυτό το μνημείο είναι μεγάλη, ευχόμαστε να μη γίνει ποτέ ξανά τέτοιο κακό και να φροντίζουμε όλοι μας και η συγκροτημένη πολιτεία και οι πολίτες να στεκόμαστε  υπεύθυνοι απέναντι στις καιρικές συνθήκες που προκαλούν τέτοια μεγάλα τραγικά συμβάντα. Εύχομαι ποτέ να μην ξανασυμβεί στον τόπο μας και πουθενά αλλού τέτοια θυσία ανθρώπινη».

Παρών ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Ζαχάρως, Τάσος Κάπος, ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους μας που χάσαμε το 2007. Παρόλο που έχουν περάσει 16 χρόνια οι μνήμες είναι ζωντανές και μπορούμε να πούμε ότι είναι και επίκαιρες γιατί μας έρχονται κάθε μέρα με τις εικόνες που βλέπουμε στις τηλεοράσεις όλα αυτά που περάσαμε το 2007. Το πάθημα μας, μάλλον δεν έχει γίνει μάθημα. Όλα, οι χρηματοδοτήσεις που έλεγαν για θέματα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης έχουν μείνει μόνο στα χαρτιά. Οφείλουμε στους ανθρώπους που χάσαμε όλα αυτά να τα κάνουμε πράξεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot