FOLLOW US: facebook twitter

Τι προβλέπει η ανάπλαση 3,35 εκατ. ευρώ των αποθηκών ΑΣΟ στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συγγραφέας:
Στόχος η δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου στον Κάμπο

Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να ενταχθεί η ανάπλαση των πρώην αποθηκών του ΑΣΟ στη Γαστούνη, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα υλοποιηθούν στην Ηλεία, με προϋπολογισμό 3,35 εκατ. ευρώ, καθώς στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου βασισμένου σε σύγχρονες προδιαγραφές, που θα εξυπηρετήσει την πολιτιστική και αγροτική δραστηριότητα του ηλειακού Κάμπου.

Το πλάνο της Περιφέρειας προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου ελληνικών αγροτικών και μεταποιητικών προϊόντων των επιχειρήσεων, καθώς τη φιλοξενία δραστηριοτήτων των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αγροτικής παραγωγής.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, οι εργασίες διαμόρφωσης στις αποθήκες και στον αύλειο χώρο έχουν ως στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμισή τους, καθώς και την ανανεωμένη πολυχρηστικότητα των χωρών. Θα αξιοποιηθούν τόσο το κτίριο των έξι πρώην αποθηκών ΑΣΟ όσο και το διώροφο κτίριο και ο αύλειος χώρος. Εκτός από τις αναγκαίες χωματουργικές εργασίες, θα κατασκευαστούν νέες σκεπές, εξώστες, προβολές, κλίμακες και ράμπες, το κτίριο θα χρωματιστεί, θα γίνει διακόσμηση με μαρμαρόπλακες στις όψεις των κτιρίων και το δάπεδο θα κατασκευαστεί με πατητή τσιμεντοκονία. Επίσης, θα τοποθετηθούν εσωτερικές ξύλινες επενδύσεις, μεταλλικά κιγκλιδώματα και στέγαστρα.

Βασική παράμετρος του έργου είναι η διασφάλιση της ανεμπόδιστης αυτόνομης και ασφαλούς διακίνησης των ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο ή εμποδιζόμενων ατόμων, στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Αυτή θα εξασφαλιστεί με την όδευση τυφλών στον αύλειο χώρο και με ράμπες αμαξιδίων για την πρόσβαση σε κτίριο με υψομετρική διαφορά.

Η παρέμβαση αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας περιοχής ενδιαφέροντος ώστε να μετατραπεί σε τοπικό τουριστικό πόλο έλξης με ιδιαίτερη αστική πολυλειτουργικότητα μέσω της διατήρησης του χαρακτήρα των κτιρίων και της δυνατότητας αξιοποίησης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων για τη διενέργεια πάσης φύσεως εκδηλώσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί τόσο η διατήρηση των αναμνήσεων όσο και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες χρήσης από τους κατοίκους και τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ