FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην απραξία του Υπουργείου»

Ημερομηνία: 19-11-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την εξασφάλιση του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για όλους τους μαθητές και τη διασφάλιση ότι δεν θα καταγράφονται απουσίες, ζητά ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας, υποστηρίζοντας ότι μετά και την δεύτερη αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγο κορονοϊού το Υπ. Παιδείας επέλεξε να παραμείνει αμετακίνητο και αδιάλλακτο σε όσα η εκπαιδευτική κοινότητα έχει κατά καιρούς επισημάνει.

«Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, δυστυχώς, παρά τις εξαγγελίες για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και κάλυψη των σχολικών μονάδων με τεχνολογικό εξοπλισμό για μαθητές και εκπαιδευτικούς, μοιάζει να στηρίζεται και πάλι στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι, όπως και την πρώτη φορά, καλούνται να ανταποκριθούν στο εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αστήρικτοι. Ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, για τον πρόσθετο λόγο ότι η παρακολούθηση των μαθητών είναι υποχρεωτική και, όσοι αδυνατούν να συμμετέχουν «τιμωρούνται» με απουσίες.

Πιθανόν η πολιτική ηγεσία να λησμονεί ότι από τον Ιούνιο έχουν αποσταλεί πίνακες, οι οποίοι αποτυπώνουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Επιλέγει να αγνοεί έρευνες που περιγράφουν  την αδυναμία πρόσβασης πολλών μαθητών σε υπηρεσίες διαδικτύου και την έλλειψη τεχνολογικών μέσων απαραίτητων για την παρακολούθηση προγράμματος τηλεκπαίδευσης. Αντ’ αυτών, διαπιστώνουμε με λύπη αλλά και θυμό, να «διαφημίζεται» μια εξιδανικευμένη κατάσταση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στη σχολική πραγματικότητα.

Καλούμαστε, δυστυχώς, να «αποκλείσουμε» μαθητές από το αναφαίρετο δικαίωμά τους για εκπαίδευση, εξαιτίας της ολιγωρίας της κυβέρνησης, η οποία επιβάλλει την υποχρεωτικότητα της τηλεκπαίδευσης χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα μέσα εκείνα που απαιτούνται για την απρόσκοπτη πραγματοποίησή της.

Απαιτούμε άμεσα:

  • εξασφάλιση, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού (laptop ή tablet),
  • μέριμνα για δωρεάν και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο για όλους,
  • μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις,
  • δυνατότητα διαχείρισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τους Συλλόγους Διδασκόντων, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής ελευθερίας, ως προς το πρόγραμμα και την αξιοποίηση των μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,
  • διασφάλιση για τη μη καταγραφή απουσιών για τους μαθητές που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις διαδικτυακές τάξεις.

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους Διευθυντές και Προϊσταμένους Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείωννα καταγράψουν όλες τις ελλείψεις  σε τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό για σχολικές μονάδες, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όπως πράττουμε πάντα, με συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης, δίνοντας τη μάχη για δημόσια εκπαίδευση ισχυρή, αντάξια των ονείρων και των αναγκών των μαθητών μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων