FOLLOW US: facebook twitter

Τι κάνει ο “μέσος άνθρωπος” κάθε μέρα;

Ημερομηνία: 15-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Περίπου οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν στον πλανήτη και ο καθένας βιώνει τις 24 ώρες της ημέρας λίγο διαφορετικά. Ενώ ο καθένας από εμάς έχει μια αντίληψη για το πώς περνάμε τον χρόνο μας, οι ενέργειες των συνανθρώπων μας  μπορεί να φαίνονται αρκετά μυστηριώδεις. Βλέπουν τόση τηλεόραση; Δουλεύουν τόσες ώρες; Ασχολούνται με τα κινητά τους τόσο συχνά; Μαγειρεύουν τόσο συχνά; Αφιερώνουν τόσο χρόνο στα παιδιά τους;

Με απλά λόγια, τι κάνει ο “μέσος” άνθρωπος κάθε μέρα;

Πρώτο και κύριο, ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει περίπου 9,1 ώρες σε ύπνο ή ξεκούραση.

Όσο είναι ξύπνιος, ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει σχεδόν το ένα τρίτο της ημέρας του σε παθητικές, διαδραστικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Αυτές οι περίπου 4,6 ώρες περιλαμβάνουν το διάβασμα, την παρακολούθηση τηλεόρασης, την τέχνη, το παιχνίδι, τη μετάβαση σε συγκεντρώσεις με φίλους ή την οικογένεια ή απλώς να μην κάνουν τίποτα.

Το φαγητό και η προετοιμασία του φαγητού αντιστοιχούν σε άλλες 2,5 ώρες. Η υγιεινή, συμπεριλαμβανομένου του καλλωπισμού, του πλυσίματος και του ντυσίματος, διαρκεί περίπου 1,1 ώρα.

Αν και η εργασία μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρα για τους ανθρώπους που την έχουν, βλέποντάς την μέσα από το πρίσμα της παγκόσμιας ανθρώπινης ημέρας, φαίνεται σαν ένα απλό κομμάτι χρόνου, μόλις 2,6 ώρες.

Η εκπαίδευση επίσης δεν είναι πολύ απαιτητική, μόνο 1,1 ώρα.

«Ο χρόνος, όπως έχει ειπωθεί, είναι το νόμισμα της ζωής – και σε μια παγκόσμια συνδεδεμένη κοινωνία, είναι απαραίτητο να έχουμε μια πλήρη παγκόσμια κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ξοδεύεται αυτό το νόμισμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia