FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Ζητά τη διατήρηση ΔΟΠΠ και ΔΗΚΕΠ

-Με πλειοψηφική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Να μην καταργηθούν ο Δημοτικός Πολιτιστικός Οργανισμός (ΔΟΠΠ) και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΠ) θα ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμος Πύργου, έπειτα από πλειοψηφικές αποφάσεις που έλαβαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο Νομικών Προσώπων και στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο Πύργου.

Για τον ΔΟΠΠ τα κύρια επιχειρήματα που διατυπώθηκαν, είναι το πλήθος των εκδηλώσεων –με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- και των δράσεών του, που είχαν ως απώτερο στόχο την προαγωγή των ανθρωπιστικών αξιών του πολιτισμού και της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής της πόλης, το ότι το μοναδικό του έσοδο είναι η ετήσια εισφορά 150.000 ευρώ από τον δήμο, καθώς και το γεγονός ότι έχει την αποκλειστική διαχείριση του Θεάτρου «Απόλλων».

Για τη διατήρηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου (Δη.Κ.Ε.Π) ως ξεχωριστού Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου επισημαίνεται ότι πρέπει να συνεχιστεί η δραστηριότητα της επιχείρησης διότι από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης δικαιολογείται η εξαίρεσή της.

Επίσης στην εισήγηση τονίζεται πως το νομοθετικό καθεστώς των κοινωφελών επιχειρήσεων, ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, είναι σαφέστατα πιο ευέλικτο από τις δομές του Δήμου, ως προς την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Θα δημιουργηθούν διάφορα πρακτικά ζητήματα τα οποία θα δυσχεραίνουν την παροχή υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους- πελάτες της επιχείρησης καθώς ο δήμος είναι τουριστικός και ο πληθυσμός τους καλοκαιρινούς μήνες εκτοξεύεται σε μισό εκατομμύριο κατοίκους, φτάνοντας και ξεπερνώντας τα όρια του μηχανισμού του Δήμου που τους μη τουριστικούς μήνες δεν ξεπερνά τις 20.000 κατοίκους», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

Και οι δύο αποφάσεις εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, καθώς για τον ΔΟΠΠ καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κοτσώνης, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι Χ. Νικολόπουλος και Παν. Φραγκαντώνης ψήφισαν λευκό και «παρών» αντίστοιχα.

Για τη ΔΗΚΕΠ οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Σκαρτσιάρης και Νίκος Κοτσώνης καταψήφισαν τη διατήρησή της, ενώ λευκό ψήφισαν ο Γ. Παπαδημητρίου και ο Χ. Νικολόπουλος, ενώ «παρών» δήλωσε ο Π. Φραγκαντώνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia