FOLLOW US: facebook twitter

Τη Δευτέρα απολογείται ο 88χρονος για το φονικό που «πάγωσε» την Ηλεία

Ημερομηνία: 11-02-2022 | Συντάκτης:

-Κακώσεις θώρακος διά βολίδος πυροβόλου η αιτία θανάτου του Κώστα Φωτόπουλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα απολογηθεί στον Ανακριτή Ηλείας ο 88χρονος που κατηγoρείται για τον φόνο του 67χρονου Κώστα Φωτόπουλου από τον Πύργο, καθώς χθες το πρωί έλαβε τη σχετική προθεσμία μετά τη μεταγωγή του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.
Εις βάρος του συλληφθέντος έχει σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διάπραξη ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 88χρονος μετέβη προχθές το πρωί στην επιχείρηση του Κώστα Φωτόπουλου κοντά στη διασταύρωση Βουνάργου, τον πυροβόλησε με καραμπίνα και τον τραυμάτισε θανάσιμα επικαλούμενος προσωπικές διαφορές σχετικά με παλαιότερη δικαστική διαμάχη για αγροτικές εκτάσεις, και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, αιτία θανάτου του άτυχου Κώστα Φωτόπουλου είναι οι κακώσεις στον θώρακα διά βολίδος πυροβόλου όπλου.
Το συμβάν έχει «παγώσει» την τοπική κοινωνία του Πύργου, ενώ σοκαρισμένοι παραμένουν οι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες του τραγικού συμβάντος.
Ένας εξ αυτών, ο κ. Φραγκοδημητρόπουλος, εργαζόμενος στην επιχείρηση, ανέφερε ότι –από όσα άκουσε- ο 88χρονος επικαλέστηκε παλαιότερη διαφορά για αγροτική έκταση και κατόπιν άκουσε τον κρότο του πυροβολισμού.
«Ήμουν στην πίσω μεριά του μαγαζιού και όταν πήγα μπροστά μου είπε ο γιος του ότι κάποιος κόρναρε και ζητούσε τον πατέρα του. Ήρθε και ο Κώστας και του λέει αυτός ‘’δεν με θυμάσαι; Το χωράφι που μου πήρες πριν 40 χρόνια;’’ Εγώ έφυγα και ξαφνικά ακούω ένας πυροβολισμό. Με το που γύρισα, είδα τον Κώστα κάτω. Πήγα να τον πλησιάσω και έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος μου. Εγώ πήγα να δω τον Κώστα γιατί δεν ήταν καλά ο άνθρωπος και μόλις ο δράστης άφησε την καραμπίνα κάτω, του όρμηξα και του την πήρα για να μην γίνει κι άλλο κακό. Παλέψαμε αλλά αυτός είχε ήδη βάλει μπροστά το αμάξι και έφυγε. Δεν τον είχα ξαναδεί εδώ», σημείωσε.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, εικάζεται πως κίνητρο του 88χρονου συλληφθέντος είναι παλαιότερη δικαστική διαμάχη με το θύμα για αγροτική έκταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος