FOLLOW US: facebook twitter

Τσικνοπέμπτη μόνο για… καθιστούς!

Ημερομηνία: 11-02-2022 | Συντάκτης:

Νέα μέτρα και αλλαγές στην εστίαση μόνο για τον αριθμό των καθημένων για να σωθεί το Πάσχα

Σε δύο εβδομάδες είναι η Τσικνοπέμπτη 2022 και όπως όλα δείχνουν θα ισχύουν μέτρα στην εστίαση, αλλά με μία μικρή χαλάρωση. Συγκεκριμένα, φέτος, η περίφημη «γιορτή των κρεατοφάγων» πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Επιτροπή συνεδρίασε χθες για να εξετάσει το ζήτημα της άρσης ορισμένων από τους περιορισμούς που υπάρχουν, ωστόσο, κατέληξε στο ότι προς το παρόν δεν πρέπει να γίνει καμία τέτοια κίνηση μέσα στις Απόκριες, προκειμένου να σωθεί το Πάσχα.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και οι όρθιοι σε μπαρ και εστιατόρια, κάτι που όμως απέρριψαν για την ώρα οι ειδικοί. Όμως, θεώρησαν ότι μπορεί να γίνει μια χαλάρωση στο όριο των ατόμων που επιτρέπονται ανά τραπέζι. Έτσι, στη φιέστα της Τσικνοπέμπτης θα μπορούν να καθίσουν σε ταβέρνες και εστιατόρια έως 8 άτομα.

Οι καθήμενοι στην εστίαση είναι το τελευταίο μέτρο που έχει μείνει για την αναχαίτιση της πανδημίας, αλλά είναι ζήτημα χρόνου να προχωρήσει και η Ελλάδα σε πλήρη χαλάρωση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τα μέτρα θα είναι παρελθόν από 1η Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκαν:
Να μην γίνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις τις Απόκριες
Όχι στους όρθιους στην εστίαση
Καμία αλλαγή σε όσα ισχύουν στα γήπεδα με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος