FOLLOW US: facebook twitter

Τι απαντά η Γεωργία μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Ημερομηνία: 02-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, δηλώνει η ίδια και ο δικηγόρος της.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία» τονίζει ο συνήγορός της μετά την παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης και τα αρνητικά σε ναρκωτικές και φαρμακευτικές ουσίες, που συνδέονται με απώλεια συνείδησης, αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της κοπέλας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Αναφορικά με τις ναρκωτικές ουσίες και το λεγόμενο χάπι βιασμού ο δικηγόρος εξηγεί πως η ανεύρεσή του «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες. Σχετικά με το αλκοόλ επισήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Ο Θανάσης Ζιώγας δήλωσε ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα DNA που ήδη ανιχνεύτηκαν.

Και ο τεχνικός σύμβουλος της κοπέλας, Δημήτρης Γαλεντέρης, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους πως το προβληματικό σημείο στη συγκεκριμένη εξέταση έγκειται στο ότι φάρμακα και ουσίες εξαλείφονται από τα ούρα μετά 12 ώρες, ενώ το δείγμα λήφθηκε μετά το πέρας του συγκεκριμένου διαστήματος.

Καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις

Η ίδια η 24χρονη δήλωσε σε συνέντευξή της στο zougla.gr ότι έφτασε στο τμήμα για να καταγγείλει το βιασμό στις 12 το μεσημέρι, ότι άλλαξε η βάρδια των αστυνομικών στις 2 το μεσημέρι και ότι εκείνη την ώρα ο ένας έλεγε στον άλλο ότι πρώτα έπρεπε να διαταχθεί να μην καθαριστεί το δωμάτιο και ύστερα να πάρουν κατάθεση από την γυναίκα.

«Υπήρξε μια καθυστέρηση από εκεί. Έπειτα μου είπαν ότι άμεσα θα τους πάρουμε αίμα. Θα κάνεις ιατροδικαστική εξέταση και ούρα» αλλά μετά από επικοινωνία της αστυνομίας με ιατροδικαστή ειπώθηκε ότι δεν χρειάζεται εξέταση από ιατροδικαστή καθώς αρκεί η λήψη ούρων, η οποία έγινε μετά τις 9 το βράδυ.

Όπως ανέφερε η κοπέλα, την πήγαν το απόγευμα για ιατροδικαστική εξέταση, η οποία όμως έγινε την επόμενη μέρα. «Τους παρακάλεσα ότι πρέπει να γίνει, γιατί δεν μπορούσα να μείνω και την επόμενη μέρα χωρίς να πλυθώ» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη. Έχω εισπράξει πολλή αγάπη από τον κόσμο, πολλή στήριξη. Δεν σας κρύβω ότι απογοητεύομαι ότι κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό με κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί». «Ένας βιασμός δεν γίνεται μόνο έτσι (…) Ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από τα χάπια είπε νωρίτερα» είπε νωρίτερα.

efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος