FOLLOW US: facebook twitter

Τι ανέφερε ο αντιπερ/ρχης Ηλείας για την επένδυση στην Πηνεία και για την οικονομική εξυγίανση του ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού

Ημερομηνία: 02-02-2022 | Συντάκτης:

Β. Γιαννόπουλος: «Πλήρης ενημέρωση για όλες τις παραμέτρους»

Την ανάγκη για πλήρη ενημέρωση και συνυπολογισμό όλων των παραμέτρων σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στη λίμνη του Πηνειού υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι κατανοεί και συμμερίζεται απόλυτα την ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων και των παραγωγών της Πηνείας, διότι είδαν ξαφνικά και χωρίς προγενέστερη πληροφόρηση να υλοποιείται ένα επενδυτικό εγχείρημα που επηρεάζει την οικονομική δραστηριότητα που ασκούν εδώ και δεκαετίες στον τόπο τους για να βγάλουν τα προς το ζην.

Παράλληλα, στάθηκε στο ζήτημα της οικονομικής εξυγίανσης του ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού, που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης εξαιτίας συσσωρευμένων οφειλών που φτάνουν τα έξι εκατ. ευρώ.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η λεπτομερής ενημέρωσή τους και η παροχή όλων των στοιχείων που αφορούν την επένδυση, διότι ως τώρα έχουν γίνει γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν τις γνωρίζουν. Είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι οι ντόπιοι κάτοικοι για την κοινωνική και οικονομική διάσταση της συγκεκριμένης επένδυσης, όπως π.χ. οι θέσεις εργασίας που δημιουργεί και η πιθανή επίδρασή της σε οικονομικές δραστηριότητες υφιστάμενες όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία ή δρομολογούμενες, όπως αυτές που σχετίζονται με τον τουρισμό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τη συμβολή του εγχειρήματος στην οικονομική εξυγίανση του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με έξι εκατ. ευρώ χρέη, εξαιτίας της διαχείρισης που έγινε στο παρελθόν. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα σε έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό νομό όπως η Ηλεία, όπου το 45% των εκτάσεων είναι αρδευόμενες», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος