FOLLOW US: facebook twitter

Θύελλα-Πέλοπας 1-0: Γενναία νίκη…

Ημερομηνία: 29-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το σαββατιάτικο παιχνίδι στο Ενωσιακό γήπεδο.

Η Θύελλα έψαξε με πάθος την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 και την πήρε κόντρα στον αναιμικό Πέλοπα, με σκόρερ τον Μπαχούρο


Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Η Θύελλα Καταραχίου ήταν η νικήτρια στο πυργιώτικο ντέρμπι με αντίπαλο τον Πέλοπα Πύργου στο Ενωσιακό, το απόγευμα του Σαββάτου. Ήταν η πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα της Α1 DUOMO-MONK κι έφτασε τους 4 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της τον Πέλοπα στους 2 βαθμούς. Η ομάδα του Φώντα Μοσχογιάννη φάνηκε να θέλει περισσότερο το τρίποντο, ούσα χωρίς νίκη πριν το ματς, και παίζοντας με πάθος και δύναμη έφτασε στην επικράτηση, κόντρα σε έναν αναιμικό Πέλοπα, που του έλειψε η… φλόγα που βγάζει στα ματς στο Ενωσιακό.

 

Το παιχνίδι

Στα πρώτα 20 λεπτά το ματς ήταν… αναγνωριστικό με μοναδική φάση στο 14΄, ένα σουτ του Κανελλόπουλου έξω από την μεγάλη περιοχή, που μπλόκαρε εύκολα ο Τσάμπρας. Δύο λεπτά νωρίτερα η Θύελλα είχε ζητήσει πέναλτι σε μια φάση όπου Κοζοκάρου και Μπουλούτας βρέθηκαν… αγκαλιά στο έδαφος!

Από το 20΄ και μετά οι «Γενναίοι» του Πύργου έγιναν πιο επιθετικοί και σε τρία λεπτά απείλησαν τρεις φορές. Στο 25΄ ο Τάσος Τσιμάνης σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή και απέκρουσε σε κόρνερ ο Πετρόπουλος και στο 28΄ από σέντρα του Τσαουσάι από αριστερά, την κεφαλιά του Μπαχούρου εξουδετέρωσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πετρόπουλος. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Φώτης δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει με κεφαλιά. Μετά το 35΄ ο Πέλοπας ισορρόπησε ξανά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη, ο Πέλοπας πήρε την μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να κάνει παιχνίδι και στο 56΄ από εκτέλεση κόρνερ του Χάρη Κανελλόπουλου, η κεφαλιά του Δ. Πλατή πέρασε άουτ. Η Θύελλα ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη και μοναδική φάση της στο β΄ μέρος. Στο 62΄ ο Μουζάκι έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Μπαχούρο που βγήκε τετ-α-τετ και παρά το κράτημα από τον αντίπαλο αμυντικό πλάσαρε εύστοχα, γράφοντας το 1-0. Από κει και πέρα, ο Πέλοπας έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, ενώ η Θύελλα έκλεισε τους χώρους στα μετόπισθεν για να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Η ομάδα του Ν. Δαβουρλή δεν κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Άξια αναφοράς, μια κεφαλιά του Κανελλόπουλου, από εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπόπουλου, στο 73΄, που δεν ανησύχησε τον Τσάμπρα (μπλόκαρε εύκολα), στο 88΄ ένα μακρινό σουτ του Β. Πλατή η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τσάμπρα και στο 90+4΄, στη σπουδαιότερη φάση του Πέλοπα, το δυνατό σουτ του Κανελλόπουλου από αριστερά μέσα στην περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Νωρίτερα, στο 84΄ είχε ακυρωθεί γκολ του Κοζοκάρου ως οφσάιντ, σε μια σωστή απόφαση, από το πολύ καλό διαιτητικό τρίο (Πήττας, Καραλής, Λιάπης).

 

Θύελλα: Τσάμπρας, Σωτηρόπουλος, Τσαουσάι, Φώτης (82΄ Γαλανόπουλος), Δρακόπουλος, Καλαμαράς, Κοζοκάρου, Μουζάκι, Παπαγεωργίου (15΄ λ.τρ.-Τ. Τσιμάνης-90+΄ Ρούντα), Πρέντι, Μπαχούρος (82΄ Νικητόπουλος).

Πέλοπας: Πετρόπουλος, Χριστακόπουλος, Μπουλούτας (77΄ Β. Πλατής), Παπαγεωργίου, Παναγόπουλος, Δ. Πλατής (63΄ Γεωργίου), Παπαδάτος (74΄ Δημητρόπουλος), Χαραλαμπόπουλος (74΄ Κορομηλάς), Δαβουρλής, Αστερόπουλος, Κανελλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος