FOLLOW US: facebook twitter

«Θολές» υποσχέσεις και πρόταση για γιατρό με «μπλοκάκι»!

Ημερομηνία: 28-07-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”116756″ img_size=”full”][vc_column_text]

Τι απάντησε οΥπ.Υγείας, Β.Κικίλιας σε επίκαιρες ερωτήσεις Καλαματιανού και Κατρίνη
-«Έκλεισε το μάτι» σε πρόταση για γιατρό με μπλοκάκι στο νοσοκομείο ο υπουργός

Γενικές και αόριστες υποσχέσεις έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση που έκαναν οι βουλευτές Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και Διονύσης Καλαματιανός σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις στη Δημόσια Υγεία και στον αποκλεισμό του νομού από την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού.Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι δόθηκε προτεραιότητα στα νησιά και πρόσθεσε ότι στην επόμενη φάση θα εξεταστούν τα κενά της Ηλείας.

«Στις 81 θέσεις δεν ήταν δυνατόν να συμπεριλάβουμε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι ανάγκες ήταν πιο επιτακτικές προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ. Σε επόμενη φάση θα εξετάσουμε την ενίσχυση του νοσοκομείου Πύργου αλλά και όποιων άλλων ιδρυμάτων δεν περιλαμβάνονται στην πρόσκληση αυτή των 81 θέσεων», τόνισε ο κ. Κικίλιας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσλήψεις που εκκρεμούν από προηγούμενες προκηρύξεις.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο και η πρόταση του υπουργού προς τους βουλευτές και εμμέσως προς άλλους τοπικούς φορείς να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί άμεσα γιατρός και να προσληφθεί με «μπλοκάκι».

«Για το νοσοκομείο του Πύργου, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχω πει ότι είτε εσείς είτε οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας του νομού από θέση ευθύνης ή όχι,  εάν μπορεί να βρει για το έκτακτο της κατάστασης ακόμα και γιατρό συνάδελφο με μπλοκάκι 2.000 ευρώ αφορολόγητα ακατάσχετα  σε συγκεκριμένες θέσεις στο νοσοκομείο, εμείς θα το δεχτούμε την ίδια  τη στιγμή ακριβώς», είπε ο υπουργός.[/vc_column_text][vc_single_image image=”97842″ img_size=”full”][vc_column_text]Χρονοδιάγραμμα και κίνητρα ζήτησαν οι δύο βουλευτές 

Ο κ. Κατρίνης στη δευτερολογία του αφενός ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην προκήρυξη θέσεων και στην ολοκλήρωση των προσλήψεων και αφετέρου υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξουν ζώνη τα νοσοκομεία της Ηλείας ώστε να υπάρχουν κίνητρα για την προσέλκυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Αν μας άκουγαν τώρα οι πολίτες της Ηλείας θα πίστευαν ότι ζουν σε έναν πλασματικό κόσμο, έναν κόσμο αριθμό και καλών προθέσεων που δεν υλοποιούνται. Οι διαδικασίες πολλές φορές χρειάζονται μέχρι και 2-2,5 χρόνια για να ολοκληρωθούν.  Διαβάζοντας την προδημοσίευση της κατανομής θέσεων της προκήρυξης 6Κ/2020 που αφορά προσωπικό σε νοσοκομεία όλης της χώρας απουσιάζουν εκκωφαντικά και πάλι τα νοσοκομεία της Ηλείας, είπε, ενώ μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στηλίτευσε με δηλωσή του την απροθυμία του υπουργού να δεσμευτεί.

«Ο αποκλεισμός  ενός ολόκληρου νομού, όπως η Ηλεία, είναι ανεξήγητος. Περιφρονεί τους πολίτες της Ηλείας και τους δημιουργεί έντονη απογοήτευση και οργή. Μιλάμε για μια περιοχή που διπλασιάζει πληθυσμό το καλοκαίρι. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να δοθεί λύση και ο Υπουργός να αναθεωρήσει τη στάση του το ταχύτερο. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες απαντήσεις, λύσεις και χρονοδιαγράμματα όχι εξαγγελία καλών προθέσεων», είπε μεταξύ άλλων ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υπενθύμισε την πρωθυπουργική δέσμευση για μονιμοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού  που προσελήφθη εν μέσω πανδημίας.[/vc_column_text][vc_single_image image=”75885″ img_size=”full”][vc_column_text]Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, τόνισε επίσης ότι πρέπει να αλλάξουν ζώνη τα νοσοκομεία της Ηλείας και να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη θέσεων, επισημαίνοντας ότι οι προκηρύξεις πρέπει να είναι ελκυστικές για να μην κηρυχθούν άγονες. «Θα πρέπει να μας πείτε και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα τοποθετηθούν αυτοί οι γιατροί στις νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας. Επίσης θα πρέπει να μας πείτε τι σκοπεύετε να κάνετε από δω και πέρα, γιατί αυτά είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2018. Τι θα γίνει αν δεν πληρωθούν αυτές οι θέσεις. Αν π.χ. προκηρυχθούν λίγες θέσεις στην Παθολογική κλινική της νοσηλευτικής μονάδας του πύργου δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον για να διοριστούν εκεί γιατροί. Περισσότερες θέσεις θα δημιουργήσουν άλλα δεδομένα και θα είναι πιο ελκυστική η πλήρωση των θέσεων και η αποδοχή από τους γιατρούς των θέσεων αυτών.  Ειδικά η Ηλεία θα πρέπει να ενταχθεί στον μελλοντικό σχεδιασμό για πλήρωση θέσεων τόσο ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι ελλείψεις είναι πάρα πολύ μεγάλες», τόνισε και ζήτησε ενημέρωση για την πορεία της υπό ίδρυση Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στο Νοσοκομείο Κρεστένων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot