FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 28/7/2020

Ημερομηνία: 28-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Άμεση θωράκιση

Όταν ο Φαρμάκης πήγαινε στην Αθήνα για να συναντήσει τον Χαρδαλιά, δεν πήγαινε για βόλτα ούτε για δημόσιες σχέσεις.  Η ενημέρωση που έλαβε οδήγησε στο να είναι η Δυτική Ελλάδα η πρώτη περιφέρεια που αξιοποιεί τη νέα νομοθεσία, ώστε να επιχορηγεί απευθείας την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για έκτακτες ανάγκες, χωρίς να μπλέκουν με την ατέρμονη γραφειοκρατία. Ήδη προβλέφθηκε και εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η ένταξη τέτοιων έργων, με αρχικό προϋπολογισμό 120.000 ευρώ για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.  Η επιχορήγηση αφορά επείγουσες συντηρήσεις κτιρίων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, προμήθεια υλικών και αναλωσίμων, καθώς και προμήθεια καυσίμων. Η αποκέντρωση δεν έβλαψε ποτέ.

Πολιτική Προστασία

Για μια ακόμα χρονιά γίνεται αντιληπτό ότι προτεραιότητα κάθε δήμου είναι πλέον η Πολιτική Προστασία. Καλές οι αναπλάσεις, καλές οι εκδηλώσεις, αλλά αν ο δήμος δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε μια πυρκαγιά, σε μια πλημμύρα ή σε έναν σεισμό, τότε είναι αποτυχημένος. Αυτό είναι πλέον το βασικό κριτήριο, διότι αφορά ανθρώπινες ζωές κα περιουσίες. Ο πολίτης οφείλει να νιώθει ασφαλής και ότι τον προστατεύει αυτός που είναι δίπλα του. Για να μην είμαστε άδικοι, οι δήμοι της Ηλείας και η Περιφέρεια έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Εχθρός του καλού όμως είναι το καλύτερο, ειδικά τώρα που η τεχνολογία προσφέρει ανεξάντλητες ψηφιακές δυνατότητες.

Επικέντρωση

Όλο τον μηχανισμό του δήμου έχει θέσει σε ετοιμότητα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά ενδεχόμενη πυρκαγιά στην περιοχή. Ο κ. Μπαλιούκος εδώ και μέρες έχει επισημάνει ότι ο δήμος είναι στο στόχαστρο των εμπρηστών, για αυτό και θέλει να είναι όλοι επί ποδός. Μετά και το συμβάν στα Καλυβάκια, όλη η Πολιτική Προστασία είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Στην Ανδραβίδα

Στην Ανδραβίδα θα βρίσκεται σήμερα ο διοικητής των ΠΥ Ηλείας, Βασίλης Σολδάτος, καθώς αναμένεται να ενταχθούν σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα οκτώ επιπλέον εποχικοί πυροσβέστες. Η προσθήκη τους θα δώσει ανάσα στο προσωπικό, το οποίο συσσσώρευσεκούραση την τελευταία εβδομάδα, ενώ το θετικό είναι ότι ο συνολικός αριθμος των εποχικών θα φτάσει τους 32, από 30 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Αιχμηρός

Την πρόβλεψη για μόλις τρεις προσλήψεις στην προκήρυξη 6Κ/2020 στηλίτευσε με ανάρτησή του ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, λέγοντας ότι σε σύνολο 1209 θέσεων μόνιμου προσωπικού (εκτός ιατρικού) σε νοσοκομεία και ΚΥ αντιστοιχούν μόλις τρεις και ότι δεν προβλέπεται καμία θέση νοσηλευτή. «Ενδεικτικά και συγκριτικά … στη 2Κ/2019 (Μάρτιος 2019) σε σύνολο 1116 θέσεων, 19 θέσεις στην Ηλεία, 13 Πύργο και 6 Αμαλιάδα», έγραψε.

Έκλεισε τα 115!

Στο 116ο έτος της ηλικίας της βαδίζει πλέον η Κατερίνα Καρνάρου από την Κρέστενα! Το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, η γλυκύτατη γιαγιά συμπλήρωσε τα 115 χρόνια της, όντας κατά πάσα πιθανότατα η γηραιότερη στην Ελλάδα και μία από τις γηραιότερες παγκοσμίως! Η δισέγγονή της, Χριστίνα Πρίνου, της ευχήθηκε χρόνια πολλά με μια συγκινητική  ανάρτηση στο facebook. «Είμαι περήφανη που είσαι γιαγιά μου,που ενώ η ζωή σε ταλαιπώρησε εσύ στάθηκε στα πόδια σου μεγαλώνοντας τα παιδιά σου τα εγγόνια σου εμάς… Σ’ αγαπάμε γιαγιά μου πολύ..»!

Έναρξη για το Θεατρικό Εργαστήρι

Ξεκίνησε χθες στην Αρχαία Ολυμπία το θεατρικό εργαστήριο για διάφορες ηλικίες «Ένα Φάρμακο». Πρόκειται για ένα Δωρεάν θεατρικό βιωματικό εργαστήριο απο το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Ολυμπίας, για ομάδες πολιτών διαφορετικών ηλικιών, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή πρωτότυπου δραματουργικού υλικού μέσα από τη σύνθεση προσωπικών βιωμάτων των συμμετεχόντων, με την καθοδήγηση των εισηγητών του σεμιναρίου. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί σε υπαίθριους χώρους και με διαφορετική μεθοδολογία, . Aναλόγως των ηλικιακών ομάδων των συμμετεχόντων (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες), θα επιχειρηθεί η συστηματική ενασχόληση με το έργο του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων. Διδάσκουν: Θοδωρής Αμπαζής (σκηνοθέτης-συνθέτης), Ελεάννα Τσίχλη (σκηνοθέτης), Έλσα Ανδριανού (θεατρολόγος-φιλόλογος-μεταφράστρια), Αγγελική Ντόμπρου (ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγός).

(photos by Papaioannou Dimitris)

Το νέο ΔΣ του Νοσοκομείου

Συγκροτήθηκε χθες με απόφαση του υπουργού Υγείας, Β. Κικίλια, το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας. Το νέο ΔΣ απαρτίζουν ο διοικητής Χρήστος Χριστόπουλος, ο η αναπλ.διοικήτρια της ΝΜ Αμαλιάδας, Ειρήνη Αγγελάκου, ο αναπλ. διοικητής της ΝΜ Κρεστένων, Γιάννης Χουζούρης, ο δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας της ΝΜ Αμαλιάδας, Κυριάκος Γαριός και ο προϊστάμενος της διοικητικής-οικονομικής υπηρεσία; Του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, Δημήτριος Μποντζολής, ο Θεόδωρος Κόρδας και ο Μενέλαος Παπασωτηρίου. Θα προστεθούν δυο ακόμη μέλη, ένας εκπρόσωπος των γιατρών και ένας των εργαζομένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος