FOLLOW US: facebook twitter

Θοδωρής Ανδριόπουλος: «Τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά»

Ημερομηνία: 25-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο τεχνικός του Αίαντα απένειμε τα εύσημα στους παίκτες, την Διοίκηση και τους συνεργάτες του για την τιμητική 3η θέση στον 9ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο Αίας Γαστούνης πήρε το ρίσκο φέτος, στην πρώτη του σεζόν, μετά από πολλά χρόνια, στη Γ΄ Εθνική, να φτιάξει μια ομάδα με αρκετούς παίκτες που δεν είχαν παραστάσεις από τη Γ΄ Εθνική και μάλιστα σχεδόν όλοι από την Ηλεία, δίνοντας ευκαιρία σε ταλαντούχους ντόπιους ποδοσφαιριστές να δείξουν την αξία τους, και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά κατέλαβε την άκρως τιμητική 3η θέση. Οι επιλογές της Διοίκησης σε συνεργασία με τον προπονητή Θοδωρή Ανδριόπουλο, εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν και ο Αίας επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες με εντυπωσιακό τρόπο. Απολογισμός 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, καλύτερη επίθεση στην κατηγορία με 21 γκολ και ανάδειξη του πρώτου σκόρερ στον 9ο Όμιλο, του 21χρονου Ηλία Κουλούρη, που σκόραρε 12 φορές! Μάλιστα, ο Αίας δεν ηττήθηκε εκτός έδρας, έχοντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες και αν ήταν πιο συγκεντρωμένος στα δύο εντός έδρας ματς με Εθνικό Σκουλικάδου και Διαβολίτσι, όπου ηττήθηκε, ίσως να διεκδικούσε την πρωτιά στον όμιλο!

Θ. Ανδριόπουλος: «Το ντόπιο υλικό και η χημεία λειτούργησαν πολύ καλά»

Ο τεχνικός της ομάδας, Θοδωρής Ανδριόπουλος, ο οποίος έφτιαξε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, σε δηλώσεις του στην «Πρωινή» υπερθεμάτισε την πολύ σκληρή δουλειά που έγινε απ’ όλους στον σύλλογο.

Ο Αμαλιαδίτης προπονητής στην τοποθέτησή μας πως ο Αίας, με σχεδόν αποκλειστικά ντόπιους παίκτες στο ρόστερ, κατάφερε μια μεγάλη επιτυχία όπως είναι η 3η θέση, είπε: «Είχαμε πει, λόγω και του μπάτζετ μας, να φτιάξουμε μια ομάδα με ντόπιους παίκτες. Θεωρούσαμε ότι η Ηλεία έχει τη δυναμική από παίκτες που θα μπορούσαν να μας καλύψουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε και δείχνει ότι η Ηλεία έχει τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε αυτές τις κατηγορίες. Σίγουρα υπήρξαν προβλήματα, αλλά ο Αίας απέδειξε φέτος πως το ντόπιο υλικό και η χημεία που δημιουργήθηκε, λειτούργησαν πάρα πολύ καλά και η ομάδα κατάφερε όχι μόνο να μείνει στην κατηγορία σε ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο, λόγω των συνθηκών, του κορωνοϊού, της μεγάλης διάρκειας που είχε η διακοπή, λόγω του ότι παίζαμε αγώνες και μετά ακολουθούσε διακοπή κάτι που δεν βοηθά να φορμαριστεί η ομάδα, αλλά και να πάρει την τιμητική 3η θέση. Και αν ήμασταν λίγο προσεχτικοί στην έδρα μας, όπου κάποια παιχνίδια δεν τα χειριστήκαμε όπως έπρεπε, ίσως ο Αίας να τερμάτιζε και πιο ψηλά ακόμα. Ξέραμε ότι η ομάδα είχε στηθεί για να μείνει στην κατηγορία, υπήρχαν στον όμιλο ομάδες με ιστορία στο χώρο, με μεγαλύτερα μπάτζετ και μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Αίας κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά και να καταφέρει αυτό που κατάφερε με σκληρή δουλειά. Και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στην Διοίκηση και σε όλο το τιμ, στον γυμναστή Κώστα Νιπεργιάλη, τον τεχνικό διευθυντή Λάμπη Κάρδαρη, τον Ανδρέα Κορμπάκη, το Νίκο Καραμιχάλη, στον μασέρ μας τον Χαράλαμπο Κοντάνα, στους γιατρούς που συνεργαστήκαμε, όπως τον Νίκο Άγριο, και καταφέραμε να μην έχουμε τραυματισμούς και να είναι πανέτοιμοι 20 παίκτες να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα παιχνίδια. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Γαστούνης που παρότι δεν επιτρεπόταν να έρθει στο γήπεδο, μας στήριξε όλη τη σεζόν, αλλά και τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο που ήταν πάντα κοντά μας».

«Τιμητική διάκριση για όλους μας»

Στην ερώτησή μας για το τι συνέβαλε καταλυτικά ώστε ο Αίας να έχει αυτή την πορεία, ο Θ. Ανδριόπουλος είπε: «Μυστικά επιτυχίας δεν υπάρχουν, υπάρχει δουλειά. Εγώ είμαι λάτρης της δουλειάς και όταν δουλεύεις πετυχαίνεις. Σίγουρα υπήρχε ταλέντο στην ομάδα, υπήρχαν ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το πρωτάθλημα, ξέραμε ποιους παίκτες πήραμε και δουλεύαμε όλοι μαζί. Ήμασταν σχεδόν κάθε μέρα στο γήπεδο και καταφέραμε αυτό που καταφέραμε. Θεωρώ πως μόνο με τη δουλειά γίνονται όλα αυτά, με την θέληση των παικτών και με μια διοίκηση που σου λύνει όλα τα προβλήματα».

Ρωτήσαμε τον Θ. Ανδριόπουλο αν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος πίστευε πως ο Αίας θα τερματίσει τόσο ψηλά και εμφανίστηκε πεπεισμένος για το αποτέλεσμα: «Εγώ πίστευα εξαρχής ότι ο Αίας θα μείνει. Πάντα έλεγα ότι για να μείνεις σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα όπου υποβιβάζονται πολλές ομάδες, πρέπει να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού. Μέσα μου πίστευα ότι μπορούμε να είμαστε κάπου εκεί στην 5άδα και να μείνουμε άνετα. Το ότι τερματίσαμε τρίτοι είναι ένα επίτευγμα των ποδοσφαιριστών, μια τιμητική διάκριση για την ομάδα και για όλους μας. Θέλω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους και ελπίζω το νέο πρωτάθλημα να μην έχει τα προβλήματα που είχε φέτος και να υπάρχουν φίλαθλοι στα γήπεδα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος