FOLLOW US: facebook twitter

Θεώνη Γεωργοπούλου: «Η ενασχόληση με τα κοινά είναι αγάπη για τον τόπο και τον άνθρωπο»

Ημερομηνία: 01-04-2024 | Συντάκτης:

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, Θεώνη Γεωργοπούλου, «αποκαλύπτεται» στην Πρωινή

-Στη συνέντευξή της επισημαίνει ότι στο τέλος θα κριθεί η αποτελεσματικότητα και όχι η καλή διάθεση

Η Θεώνη Γεωργοπούλου δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, μάχιμη ιατρός-πνευμονολόγος και πολίτης, που δεν φοβάται τα δύσκολα και το απέδειξε την περίοδο της πανδημίας. Πλέον, βρίσκεται αντιμέτωπη με τα… «δύσκολα» του Δήμου Ήλιδας, αλλά δηλώνει πιο έτοιμη να ανταποκριθεί στο βάρος των ευθυνών. Ήδη, ετοιμάζει με τους συνεργάτες της νέο κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ήδη μετέφερε τις συνεδριάσεις στο φυσικό χώρο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνέντευξη στη Μαρία Καραμπάτση


-Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, τι έχετε αποκομίσει από αυτό το χρονικό διάστημα; Η συμμετοχή σας στα κοινά μέχρι τώρα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας;

Τρείς μήνες μετά μπορώ να πω ότι νοιώθω πιο έτοιμη να ανταποκριθώ στο βάρος των ευθυνών που προκύπτουν καθημερινά μέσα από την ιδιότητα της προέδρου, που ΟΜΟΦΩΝΑ το νεοεκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισε και ευχαριστώ γι’ αυτή την τιμή. Το χρέος απέναντι στους πολίτες, τόσο το προσωπικό όσο και της παράταξης του Δημάρχου μας κ. Χριστοδουλόπουλου, μας οδηγεί στο να προσπαθούμε περισσότερο σε καθημερινή βάση. Βεβαίως, στο τέλος αυτό που θα κριθεί είναι η αποτελεσματικότητα και όχι η καλή διάθεση. Αυτή είναι η ουσία άλλωστε.

-Σίγουρα σας ρωτούν συχνά, πώς είναι να λειτουργείς μέσα σε ένα ως επί το πλείστον ανδροκρατούμενο περιβάλλον;

Εγώ τους συνεργάτες μου δεν τους ξεχωρίζω με το φύλο, παρά μόνο με τις ικανότητες που διαθέτει ο καθένας. Ομολογώ ότι μέχρι τώρα έχω εισπράξει μόνο σεβασμό από τους συναδέλφους μου και τους ευχαριστώ γι’ αυτό.

«Τα πράγματα είναι χειρότερα

απ’ ότι περιμέναμε»

-Οι πολίτες γνωρίζουν κυρίως όσα γνωστοποιούνται, πώς είναι όμως η κατάσταση στο Δήμο Ήλιδας εκ των έσω; Ποια προβλήματα κυριαρχούν και τι έχετε θέσει σε προτεραιότητα; Είστε αισιόδοξη για το μέλλον του δήμου;

Προφανώς τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Θα έλεγα ότι είναι μάλλον χειρότερα απ’ ότι τα περιμέναμε. Το κτιριακό ζήτημα, που αφορά στην λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου που αυτή τη στιγμή είναι διασπασμένες σε διάφορους χώρους, η έλλειψη προσωπικού, η ανεπαρκής ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, κάνουν την καθημερινότητα πιο δύσκολη για όλους, αιρετούς, εργαζόμενους και πολίτες. Σιγά- σιγά όμως τα βελτιώνουμε όλα αυτά. Ο προϋπολογισμός του δήμου και το τεχνικό πρόγραμμα, που όφειλαν να είχαν κατατεθεί από το προηγούμενο έτος ολοκληρώθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες, με μεγάλη προσπάθεια από τους αρμοδίους και τις υπηρεσίες του δήμου.

Σε ότι αφορά τις προτεραιότητές μας, πολλές θα έλεγα, εστιάζοντας στην καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα ζωής, την καθαριότητα, σε ότι αφορά ακόμη και την πιο σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, την διαχείριση του νερού, την πρόσβαση στις δομές υγείας, καθώς και τα έργα ανάπτυξης, κυρίως στην παραλιακή ζώνη και στην Πηνεία. Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι είναι πολλά τα προβλήματα και αυτά που έχουμε να διαχειριστούμε. 

Ο Δήμαρχός μας με τους συνεργάτες του είναι σε καθημερινή και 24ωρη βάση σε εγρήγορση. Δεν είμαι όμως απαισιόδοξη, μου αρέσει να παλεύω διαρκώς για το καλύτερο και είμαι ευγνώμων στους πολίτες που με στήριξαν και τώρα μπορώ να αγωνιστώ για πολλά από αυτά που ονειρεύομαι για τον τόπο μας.

«Αναπτύσσονται πρωτοβουλίες που

φέρνουν άλλο “αέρα” στο Δήμο»

-Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ποιοι είναι οι στόχοι σας και πώς βλέπετε τη λειτουργία του οργάνου;

Θα έλεγα ότι προέχει ο σεβασμός στο χώρο και στις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και η προώθηση της δημοκρατίας. Θέλουμε οι πολίτες  να ενδιαφέρονται και να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση των δρώμενων του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ήταν πολύ ωραίο να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις για παράδειγμα και οι μαθητές.  Η σωστή ενημέρωση του πολίτη άλλωστε είναι αυτή που φέρνει και τη σωστή και εποικοδομητική κριτική. Έχουμε ήδη κάνει πολλά, από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε, για την καλύτερη ενημέρωση και των δημοτικών συμβούλων και των προέδρων των κοινοτήτων αλλά και του κοινού. Σύντομα οι συνεργάτες μου θα καταθέσουν έναν ανανεωμένο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου προς διαβούλευση. Στο Δημοτικό Συμβούλιο προωθούνται λύσεις για τα προβλήματα του δήμου. Εγώ είμαι εδώ για να συμβάλλω προς πάσα κατεύθυνση. Σε πολιτικό επίπεδο και με την αξιοσύνη του Δημάρχου μας, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες και δράσεις, που έχουν αρχίσει να φέρνουν άλλο ‘αέρα’ στο δήμο μας.

«Θέλω να προσφέρω ακόμη

περισσότερα στο μέλλον»

-Η ενασχόληση με τα κοινά είναι τρόπος ζωής; Η Θεώνη Γεωργοπούλου που βλέπει τα επόμενα χρόνια τον εαυτό της, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Η ενασχόληση με τα κοινά είναι αγάπη για τον τόπο και τον άνθρωπο και δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς αυτά στη ζωή μου. Ο μόνος λόγος για να σταματήσω να ασχολούμαι θα είναι εάν δεν καταφέρω να είμαι χρήσιμη και αποτελεσματική. Έχω την αγάπη του κόσμου μαζί μου και αυτό είναι  κινητήρια δύναμη. Θέλω να είμαι γερή για  να προσφέρω ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

-Ιατρική ή πολιτική; Συνδυάζονται, που γέρνει περισσότερο η ζυγαριά;

Ιατρική πάνω απ’ όλα! Η αλήθεια είναι ότι οι πολλές ώρες εργασίας, λόγω της πανδημίας, με κούρασαν αλλά τέλος καλό όλα καλά. Η πολιτική με ξεκουράζει, είναι μία ξεχωριστή φωτεινή διαδρομή στην οποία με παίδευσε ο πατέρας μου και δεν θα ήθελα να την εγκαταλείψω.

-Υπάρχει κάτι που δεν θα ξανακάνατε και ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον;

Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω κάτι να σας απαντήσω. Ακόμη και τα λάθη μας είναι δικά μας! Χωρίς αυτά πώς θα γίνουμε καλύτεροι!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot