FOLLOW US: facebook twitter

Θέλουν συνάντηση με Μητσοτάκη για το Πύργος-Τσακώνα

Ημερομηνία: 27-06-2022 | Συντάκτης:

Ευρεία σύσκεψη προχθές στη Ζαχάρω με τη συμμετοχή βουλευτών και δημάρχων

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σύσκεψη με θέμα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος-Τσακώνα πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στο δημαρχείο της Ζαχάρως, με πρωτοβουλία του δημάρχου Κώστα Αλεξανδρόπουλου και παρουσία βουλευτών και των δημάρχων της Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού τμήματος και αναλύθηκαν όλες οι παράμετροί του, δεδομένου ότι εκκρεμούν σοβαρά νομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα προς επίλυση, λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το οικοσύστημα του Καϊάφα.

Οι συμμετέχοντες προέκριναν την ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικής χάραξης, μέσα από νέα μελέτη, που θα σέβεται τους περιορισμούς που προκύπτουν από την απόφαση του ΣτΕ, με επικρατέστερη την ανατολική πίσω από το όρος Λαπίθα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που τέθηκε προς συζήτηση, ήταν να επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να παραθέσουν αναλυτικά το σκεπτικό τους και τις προτάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εξεύρεση τρόπου για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα αποτελέσει αντικείμενος ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης σε κορυφαίο επίπεδο στο Μέγαρο Μαξίμου στις 4 Ιουλίου, με τη συμμετοχή όλης της ηγετικής ομάδας πέριξ του πρωθυπουργού, των αρμοδίων υπουργών, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όλων των βουλευτών Ηλείας και Μεσσηνίας.

Η συνάντηση αποφασίστηκε μετά την πρωτοβουλία που πήραν από κοινού το τελευταίο δίμηνο οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πύργου, Κρεστένων, Ζαχάρως και Κυπαρισσίας, η οποία κορυφώθηκε με την κοινή τους συνεδρίαση και έκδοση ψηφίσματος πριν από δύο εβδομάδες στην Κυπαρισσία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος