FOLLOW US: facebook twitter

Θεατρικό τριήμερο από τους ερασιτέχνες της Ηλείας

Ημερομηνία: 13-05-2024 | Συντάκτης:
Η Θ.Ο Έκφρασις Κρεστένων που παρουσίασε δύο μονόπρακτα, δέχεται τα συγχαρητήρια του δημάρχου Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλου

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με επιτυχία το  Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας του δήμου Ήλιδας

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με την συμμετοχή πέντε ερασιτεχνικών  θεατρικών ομάδων, ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με επιτυχία, το  Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας “Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος” που διοργάνωσε και φέτος για 3η χρονιά ο δήμος Ήλιδας στο δημοτικό θέατρο της πόλης, στον Πολυχώρο, με  ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να τιμήσει τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού θεάτρου, που διαχρονικά συμβάλλουν στην προαγωγή του πολιτισμού, αλλά και να ενθαρρύνουν τις νεότερες γενιές, προκειμένου να ασχοληθούν με το θέατρο, στηρίζοντας την τοπική καλλιτεχνική δημιουργία και την ελεύθερη έκφραση.

Την αυλαία άνοιξαν την Παρασκευή οι “ερασιΤΕΧΝΕΣ”  με το μονόπρακτο “Μια βλάχα στην Αθήνα”

Την αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξαν την Παρασκευή το βράδυ  οι θεατρικές ομάδες «ερασιΤΕΧΝΕΣ» Αμαλιάδας που παρουσίασαν το μονόπρακτο κοινωνικής σάτιρας “Μια βλάχα στην Αθήνα” και στη συνέχεια η Θ.Ο Αμαλιάδας «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»  με μια διασκευή από το θεατρικό έργο ” Αν αργήσω κοιμήσου ” του Άκη Δήμου.

H Θ.Ο Πινελιές- Πινελιές παρουσίασε το θεατρικό έργο «Τζόρνταν»

Το Σάββατο τη σκυτάλη πήραν η  Θεατρική ομάδα «ΠΙΝΕΛΙΕΣ- ΠΙΝΕΛΙΕΣ» Αμαλιάδας συμμετείχε με το θεατρικό έργο «Τζόρνταν» και εν συνεχεία η  Θεατρική ομάδα Κρεστένων ΈΚΦΡΑΣΙΣ , με με δύο μονόπρακτα: 1. Μπουχάρα του Κων/νου Μουρσελα και 2. Αυτός και το Πανταλόνι του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Βασιλικής Αλεξοπούλου.

Χθες βράδυ, επρόκειτο να παρουσιαστεί το “Το τελευταίο βαλς” που αναφέρεται στην ζωή και το έργο του Μεγάλου Τσαικόφσκι , από την Θεατρική ομάδα Λόγου και Τέχνης Δήμου Πηνειού, όπου θα ακολουθούσε η βράβευση των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή.

Η Θ.Ο Αμαλιάδας «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»  ανέβασε μια διασκευή από το θεατρικό έργο ” Αν αργήσω κοιμήσου ” του Άκη Δήμου

Το κοινό της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πέντε ωραίες παραστάσεις καλού θεάτρου , στηρίζοντας την προσπάθεια των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων, που κάνουν θέατρο για την ψυχή τους με αγάπη και μεράκι και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος