FOLLOW US: facebook twitter

Θάνα Λυκουρέση: Η Αμαλιαδίτισσα εικαστικός δωρίζει έργα της για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Ημερομηνία: 18-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Αμαλιαδίτισσα εικαστικός Θάνα Λυκουρέση συμμετέχει με πέντε έργα της στην ετήσια εικαστική ενότητα “Μικρά Έργα” με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού του Κόσμου που διοργανώνει η αίθουσα τέχνης kaplanon5, Καπλανών 5 και Μασσαλίας στην Αθήνα και εγκαινιάστηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου .

Η Θάνα Λυκουρέση κατέχει καλά τα μυστικά της ζωγραφικής τέχνης, είναι μια παθιασμένη δημιουργός που παρατηρεί με διεισδυτικό βλέμμα και αναλύει σε βάθος τον κόσμο που την περιβάλλει. Σκύβει και αφουγκράζεται με διορατικότητα και διαίσθηση  τα μηνύματα της επικαιρότητας, φαινόμενα  που τις περισσότερες φορές είναι φορτισμένα με αρνητικό πρόσημο.

Γεμάτη καλλιτεχνικές ανησυχίες  και προικισμένη με αυθεντικότητα, έχει  ιδιαίτερο ταλέντο στο να αναστοχάζεται μπροστά στον καμβά της, και με εργαλείο τα  χρώματα και τις τεχνικές της αποτυπώνει  σε έργα με πολλαπλούς συμβολισμούς ό,τι έχει ανάγκη να εκφράσει .

Η ευαίσθητη Αμαλιαδίτισσα καλλιτέχνης ανταποκρίθηκε με προθυμία στο ανθρωπιστικό κάλεσμα της γνωστής γκαλερί των Αθηνών που συνδυάζει ιδανικά το φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης  με την  ευγενική  προσφορά  των εικαστικών, ενώ παράλληλα  ικανοποιεί την αισθητική απόλαυση  των ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Ολόκληρο το ποσοστό της γκαλερί από τις πωλήσεις έργων θα διατεθεί υπέρ της Κιβωτού ενώ πολλοί από τους συμμετέχοντες όπως η Θάνα Λυκουρέση έχουν παραχωρήσει και το δικό τους ποσοστό για τον ίδιο σκοπό.

Τα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και μικτής τεχνικής θα ανανεώνονται καθημερινά, καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης, δηλαδή ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παραλαμβάνει αμέσως το έργο που επιθυμεί να αποκτήσει.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι & την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες: 210-3388501

Πουλχερία Γεωργιοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος