FOLLOW US: facebook twitter

“Θάφτηκε” στο χιόνι ο Επικούριος!: Πρωτοφανής χιονόστρωση στις Βάσσες Φιγαλείας-Το χιόνι έφτασε τους 70 πόντους!

Ημερομηνία: 25-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Τους 70 πόντους φτάνει το χιόνι που καλύπτει από το απόγευμα του Σαββάτου την περιοχή περιμετρικά του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας κοντά στην Ανδρίτσαινα. Πρόκειται για μια ιστορική χιονόπτωση και χιονόστρωση που παρόμοια της δεν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια αφού σε μερικά σημεία και λόγο του ανέμου έχουν σχηματιστεί βουνά από χιόνι. Μάλιστα ενδεικτικό του ύψους του χιονιού είναι το γεγονός πως έχουν καλυφθεί ακόμα και τα στηθαία ασφαλείας τα οποία απέχουν από το οδόστρωμα περίπου 0,70εκ.

Η κυκλοφορία που είχε διακοπεί ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου επανήλθε το μεσημέρι της Κυριακής από εκχιονιστικά του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων καθώς το τμήμα Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλωνας – Δραγώγι ήταν κλειστό.

Φυσικά χιονισμένες είναι και οι ”κλασσικές” πλέον περιοχές όπου πάντα θα χιονίζει στις ΔΕ Ανδρίτσαινας και Φιγαλείας, όπως  και στο Κρυονέρι. Κρύο και θυελλώδεις άνεμοι είναι το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ώρες κάτι που δημιουργεί προβλήματα σε διάφορες περιοχές κυρίως σε εγκαταστάσεις αγροκτηνοτροφικές αλλά και στο τομέα της ηλεκτροδότησης όπως στη περίπτωση της Νέας Φιγαλείας.

Φιγαλείαnews24.gr

Φωτο PNA.GR


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος